Redeschiderea școlilor în pandemie – modelul francez: reîntoarcere pe bază de voluntariat, grupuri mici în clase. Unii primari au propus amânarea deschiderii școlilor

13 mai 2020, 21:46

În fața școlii din Meyzieu, lângă Lyon, elevii și părinții au format un lung șir indian înainte de începerea cursurilor.

Christophe Quiniou, primarul din Meyzieu: „În general, am găsit ceea ce trebuia pentru a organiza liniştiţi redeschiderea, o deschidere limitată şi treptată„.

Regulile sunt stricte: grupuri mici, de câte 15 elevi, distanță între bănci, săgeți care arată sensul de deplasare și profesori care explică toate schimbările.

Doar două treimi dintre părinți și-au trimis copiii la școală. Ei au decis că e mai bine pentru cei mici să rămână acasă și să-și facă lecțiile pe internet. Unii profesori cred că, în acest fel, volumul de lucru va crește.

Și în rândul primarilor redeschiderea școlilor este privită diferit.

Gael Perdriau, primarul din Saint-Etienne: „Pentru că am înţeles că intenţiile Ministrului Educaţiei sunt mai mult economice decât pedagogice, am propus să amânăm deschiderea şcolilor până în septembrie. Erau, fără îndoială, alte măsuri de luat„.

Deocamdată, începerea cursurilor pentru elevii de gimnaziu, anunțată pentru 18 mai în departamentele verzi, nu este sigură, iar în cazul liceelor, anunțul se va face la sfârșitul lunii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite