Recviem de Mozart în aer liber la Iaşi, în memoria victimelor COVID-19

Artiştii Operei Naţionale Române au interpretat Recviem, de Wolfgang Amadeus Mozart, în memoria victimelor COVID-19. Spectacolul a avut loc în aer liber, în curtea Catedralei Catolice din Iaşi.

06 Septembrie 2020, 08:41 (actualizat 06 Septembrie 2020, 08:48) |
Catedrala Catolică din Iaşi

Curtea Catedralei Catolice din Iaşi a fost, sâmbătă seara, scena unui spectacol emoţionant. Artiştii Operei Naţionale Române au interpretat Recviem, de Wolfgang Amadeus Mozart, în memoria victimelor COVID-19.

Este cântecul de lebădă al lui Mozart, compus în 1791, cu doar câteva luni înainte să moară şi pe care nu a reuşit să-l termine. Artiştii s-au pregătit pentru acest moment timp de o lună şi toate repetiţiile au avut loc în aer liber.

Locurile la spectacol au fost limitate din cauza restricţiilor, iar biletele s-au vândut repede. Publicul a purtat mască şi s-a respectat distanţarea fizică. La eveniment au fost invitate şi cadre medicale.

„Din păcate această pandemie a adus multă suferinţă, a întristat multe suflete. Dedicăm acest spectacol şi cadrelor medicale şi celor care s-au implicat în lupta cu pandemia”, a spus Beatrice Rancea, manager Opera Naţională Română Iaşi.

„Este un recital cu puternică încărcătură emoţională. Pentru noi înseamnă, sper, un nou început. Am avut prieteni care s-au îmbolnăvit, din fericire nu au plecat dintre noi”, a afirmat Manuel Giugulă, dirijor cor.

„Nu am găsit atâta solidaritate umană în ultimii ani cât am putut să găsesc în aceste luni, în care dorinţa de a trăi a tuturor celor afectaţi de virus era incalculabilă”, a spus și Aurelian Corneliu Moraru, Colonel medic Spitalul Militar Iaşi.

 

 

sursa mediafax

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 14°C 13°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 18°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI