Reculegere de Ziua Amintirii Holocaustului. Marșul pentru viață s-a mutat în online

Momente de reculegere azi, de ziua Amintirii Holocaustului.Marșul pentru viață, care se organiza anual din 1988, pe traseul lagărelor morții Auschwitz-Birkenau, are acum o ediție online, din cauza crizei coronavirusului. Mesaje, omagii pentru victimele Holocaustului au venit din lumea întreagă.

21 Aprilie 2020, 20:21 Știrile TVR |

Marșul pentru viață cu ocazia zilei comemorării Holocaustului s-a mutat în online, cu mărturii ale supraviețuitorilor din lagărele naziste și mesaje contra antisemitismului.

În Israel toată lumea a ținut 2 minute de reculegere în memoria victimelor. Actorii teatrului național israelian, Habima, s-au filmat, în aceste momente.

La București, copiii de la școală evreiască Lauder Reut au omagiat și ei, de acasă, victimele Holocaustului.

Mesaje de Ziua Amintirii Holocaustului au transmis și oficialitățile din România. Premierul consideră că deși marșul pentru viață nu a mai putut fi organizat în Polonia, emoția e mai puternică decât în anii trecuți.

„Societatea românească, marcată şi ea în secolul trecut de atrocităţile Holocaustului, funcţionează acum după regulile democraţiei, nediscriminării şi combaterii oricărei forme de ură, xenofobie, antisemitism sau rasism şi vom rămâne ferm angajaţi pe acest drum. Aducem un omagiu victimelor Holocaustului şi suntem solidari cu cei care au supravieţuit acelor orori”, a transmis premierul Ludovic Orban.

Din 1988, anual, zeci de mii de oameni din întreaga lume mergeau în Polonia să învețe istoria Holocaustului.

Marșul Vieții se desfășura pe cei 3 km ce leagă lagărele Auschwitz - Birkenau, ca tribut adus victimelor nazismului.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 18°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI