Rectificare bugetară cu scandal. Discuții aprinse legate de banii alocați ministerelor Sănătății și Transporturilor

Calcule pentru rectificarea bugetară
Calcule pentru rectificarea bugetară
10 august 2021, 14:53

După o nouă rundă de discuții în coaliție, cele trei formațiuni partenere au convenit ca trei ministere să primească bani în plus la rectificarea bugetară. Pentru ministerul transporturilor se duc cele mai dure negocieri. Nu e clară suma cu care va fi suplimentat bugetul, par a fi însă bătute în cuie capitolele.

Premierul promite o completare a sumelor pentru transporturi în luna noiembrie. La Ministerul sănătății ar urma să ajungă 3,8 miliarde de lei din care aproape jumătate pentru Casa Națională de Sănătate.

Așa cum arată acum reîmpărțirea banilor, o sumă mare ar urma să ajungă la Ministerul Dezvoltării, pentru proiectele începute prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Însă șeful PNL spune că vor fi convenite în câteva zile criteriile pe baza cărora vor primi bani primăriile din țară.

Liderii coaliției urmează să mai discute pe teme rectificării bugetare până pe 20 august.

____________________________________________________

Liderii coaliției de guvernare se întâlnesc în scurt timp pentru a discuta despre rectificarea bugetară. Fiecare parte încearcă să obţină mai mult pentru ministerele conduse de membrii săi, aşa că premierul nu are o misiune deloc uşoară. Marius Vulpe urmărește toate negocierile și ne explică situația.

Premierul Florin Cîțu se află între ciocanul și nicovala Coaliției de guvernare, există presiuni din partea propriilor miniștri liberali, dar și din partea primarilor PNL pentru a primit cât mai mulți bani la această rectificare bugetară, a transmis Marius Vulpe, pentru Telejurnal. În timp ce partenerii de coaliție – USR-PLUS și UDMR – fac și ei presiuni pentru a obține mai multe sume la ministerele pe care le conduc. Și asta în contextul în care, în perioada următoare, vom avea congrese la nivelul tuturor acestor formațiuni politice.

În momentul de față sunt nemulțumiri – cei de la USR-PLUS sunt nemulțumiți de banii pe care urmează să îi primească Sănătatea și Transporturile. Cei de la UDMR au și ei pretenții pentru ministerele lor.

Negocierile se anunță dure.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite