Rectificare bazată pe reducerea evaziunii. ANAF ar urma să colecteze 3,6 mld. de lei în plus prin înmulțirea controalelor

Rectificarea bugetară propusă de guvern se bazează pe o creştere a veniturilor de aproape 4 miliarde de lei. Mare parte din bani ar trebui să fie colectaţi de ANAF, în urma amnistiei fiscale recent aprobate, dar şi prin campania de controale începute în august. Numai în ultimele 4 zile, inspectorii antifraudă au verificat peste 600 de companii din Bucureşti - de la restaurante și cafenele, la florării, frizerii și vulcanizări.

07 August 2019, 21:32 (actualizat 07 August 2019, 21:38) |
Rectificare bazată pe reducerea evaziunii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Bugetul are deja un deficit de 20 de miliarde de lei în jumătate de an, iar acum Finanțele propun o rectificare declarată pozitivă.

Ca să acopere cheltuielile majorate cu aproape 4 miliarde de lei prin proiect, Finanțele se bazează, în parte, pe măsurile noi: 320 de milioane de lei ar urma să strângă, în 4 luni, din taxarea răcoritoarelor cu mult zahăr, încă 160 de milioane din creșterea accizei la țigări și 22 de milioane din introducerea contribuțiilor sociale pe tichetele cadou.

Sursele principale ar urma să fie, însă, controalele intensive ale ANAF pentru reducerea evaziunii fiscale și amnistia aprobată deja de guvern.

Specialiștii consideră exagerat de optimiste aceste estimări de venituri, care trebuie să susțina cheltuielile publice în creștere.

Și opoziția consideră nerealiste datele care stau la baza rectificării.

Bugetele Educației, Fondurilor Europene, Cercetării, Agriculturii și Transporturilor sunt reduse prin proiectul de rectificare, dar cresc sumele pentru autoritățile locale și pentru Ministerul Muncii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 14°C 13°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 12°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI