Record petru dronele americanilor. Aparatele Predator şi Reaper au adunat patru milioane de ore de zbor în 23 de ani

28 mai 2019, 16:03

Armata americană foloseşte drone de aproape un sfert de secol. Patru milioane de ore de zbor cu aceste aparate s-au atins în această primăvară. Ultimul milion a fost strâns însă în doar trei ani de activitate.

Până anul trecut, armata americană a folosit drone Predator şi Reaper. După 22 de ani de activitate, primele au fost scoase din activitate. Acum mai sunt folosite doar aparatele fără pilot MQ-9 Reaper, care au intrat în dotare în urmă cu 14 ani.

În ultima vreme, Pentagonul a crescut constant numărul echipajelor de drone. În urmă cu câţiva ani, o echipă a Ştirilor TVR a filmat în Baza Holloman, locul în care se pregătesc piloţii pentru acest tip de aparate.

Dronele sunt folosite şi pentru lichidarea teroriştilor. Organizaţiile pentru drepturile omului au criticat de multe ori Washingtonul, pentru că în astfel de operaţiuni mor şi civili nevinovaţi. Potrivit Human Rights Watch, în doar şase ani, administraţia Obama a ordonat aproape 400 de atacuri cu drone în urma cărora ar fi murit în jur de 2.600 de oameni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite