Record îngrijorător: Fără paturi libere la Terapie Intensivă

18 iulie 2020, 20:13

Paradoxal, să prindă un loc la terapie intensivă chiar în orașul lor, ține pentru bolnavii de COVID de noroc. După criza din București, nici la spitalul de boli infecțioase din Craiova, de exemplu, nu mai este nici un loc. Și secțiile celorlalte spitale din Oltenia sunt aproape pline.

Dacă până acum erau aduși pacienți din alte zone la terapie intensivă în București, acum cazurilor grave apărute în Capitală trebuie să li se găsească locuri în alte orașe.

Cu sprijinul organizației Dăruiește Viață, în curtea spitalului Elias se amenajează o nouă secție de terapie intensivă, pentru început cu 14 paturi. S-au găsit și cadre medicale voluntare care să lucreze aici, doar că mai durează câteva zile până când vor putea fi internați bolnavi.

De mai bine de o săptămâna, numărul cazurilor care necesită terapie intensivă este în creștere și suntem aproape de vârful de 288 de cazuri înregistrat în 22 aprilie.

Pe de altă parte, Bucureștiul a depășit azi Suceava la numărul de cazuri, iar pe locul trei se află Brașovul. De altfel, Argeșul, Capitala și Brașovul înregistrează și cel mai mare număr de cazuri noi

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă