Record de turiști cehi la festivalul de la Eibenthal, din Mehedinți

Peste 1400 de turiști cehi au ajuns în Mehedinți, pentru cel mai mare festival organizat în această parte de țară.

20 August 2021, 12:40 (actualizat 20 August 2021, 12:52) Știrile TVR |

600 dintre ei au venit cu mașini personale sau cu alte mijloace de transport, iar 87 au mers peste 20 de ore cu un tren care a plecat din Praga. Va merita efortul, spun organizatorii, pentru că în zilele festivalului îi așteaptă un maraton al distracției, cu 27 de trupe muzicale și 400 de butoaie cu bere.

Dornici de distracție, după un an în care festivalul a fost suspendat de pandemie, în micuța gară din Orșova, turiștii cehi au coborât în valuri din tren. Unii nu au lipsit de la nicio ediție a festivalului de la Eibenthal.

Cei mai mulți turiști au venit puși pe distracție. Oaspeții spun că se vor bucura de timpul liber, de muzica bună și de berea care va curge din belșug.

Organizatorii au pregătit seri speciale cu muzică bună. Cei mai mulți turiști vor dormi la cort, dar vor fi și dintre cei care nu vor dormi deloc, spun organizatorii.

Prestatorii de servicii turistice din zonă sunt bucuroși de afluxul mare de turiști. Paisprezece bărci cu motor, două vapoare și câteva autocare au fost mobilizate să transporte turiștii la Eibenthal. Localnicii spun că este evenimentul care atrage cei mai mulți oaspeți străini la un loc, într-o singură zi, în România.

Organizat de zece ani la Eibenthal, o micuță comunitate de etnici cehi din Banatul montan, festivalul atrage atât de mulți turiști străini pentru că este foarte promovat în Cehia, inclusiv la televiziunea de stat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI