Record de infectări cu SARS-CoV-2 în Bulgaria și Polonia, în ultimele 24 de ore

24 martie 2021, 18:42

Situația din Bulgaria devine îngrijorătoare după ce în ultimele 24 de ore s-au infectat cu noul coronavirus 4851 de oameni – cel mai mare bilanț de la debutul pandemiei.

Cele mai multe cazuri noi sunt în orașele Sofia, Burgas și Varna. Țara este de luni în 10 zile de carantină și deocamdată nu sunt anunțate noi restricții.

Noi măsuri restrictive sunt însă anunțate pentru Polonia, acolo unde bilanțul ultimei zile indică aproape 30 de mii de noi infectări – cele mai multe înregistrate în 24 de ore de la debutul epidemiei. Și 575 de oameni au murit de COVID.

Paștele trebuia să fie anulat și pentru germani, dar la doar o zi după acest anunț cancelarul Angela Merkel a revenit asupra deciziei.

Inițial, în weekendul de Paște, pentru o perioada de 5 zile toate magazinele, inclusiv cele alimentare, urmau să fie închise iar slujbele religioase să se desfășoare exclusiv online. Acum guvernul doar i-a încurajat pe germani să stea acasă de sărbători.

Germania a raportat aproape 16 mii de cazuri noi, majoritatea cu tulpină britanică despre care cancelarul Merkel a declarat că este mai periculoasă în special pentru tineri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite