Record de căldură în cea mai nordică așezare din lume: Alert din Canada

Mercurul termometrelor a urcat la 21 de grade Celsius în Alert, o localitate situată la 900 de km de Polul Nord. Crucea Roșie Internațională a distribuit un așa-numit ghid pentru protejarea în fața caniculei, considerată pericol natural major.

17 Iulie 2019, 21:44 Știrile TVR |

Un nou record privind încălzirea globală a fost doborât în localitatea Alert din Canada. Acolo sunt o bază militară permanentă și un centru de cercetare meteo.

Specialiștii au lansat un nou termen: val de căldură arctică, după ce acolo, în apropierea Polului Nord, temperatura a atins 21 de grade Celsius.

Un expert canadian a apreciat că schimbările climatice au o influență directă sau indirectă asupra temperaturilor record, mai ales că regiunea arctică se încălzește de trei ori mai rapid decât alte zone de pe glob.

Ghidul distribuit de reprezentanții Crucii Roșii Internaționale se referă la măsuri pe care administrațiile marilor orașe trebuie să le ia urgent pentru a limita problemele provocate de caniculă. Între acestea figurează sisteme de alertare, configurarea unor linii de urgență pentru categorii vulnerabile, plantarea de copaci și amplasarea unor stații de climatizare în marile aglomerări urbane.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 25°C
IASI 30°C 24°C
CLUJ 24°C 23°C
CONSTANTA 24°C 22°C
CRAIOVA 27°C 22°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI