Recomandările TVR pentru zilele următoare: Untold, Festivalul de film Anonimul și Festivalul de teatru independent Ideo Ideis

Festivalul de teatru Idei Ideis
Festivalul de teatru Idei Ideis
4 august 2017, 16:59

Cea de-a treia ediție a festivalului de muzică electronică Untold se desfășoară până duminică la Cluj. DJ-ul Armin van Buuren este și anul acesta cap de afiș, iar printre cei 200 de artiști care vor urca pe scena principală, Dragon’ s Nest, se numără John Newman, Afrojack, Tinie Tempah și Steve Aoki. Organizatorii Untold se laudă și la această ediție cu cea mai mare scenă a unei producții din România, cu 100 de metri lățime și peste 35 de metri înălțime. În plus, toate cele 10 scene din festival au câte o poveste și un design special. Organizatorii spun că așteaptă peste 300.000 de participanți.

Tot până duminică, la Râșnov are loc festivalul de Film și Istorii. Ediția de anul acesta înseamnă peste 40 de producții documentare și de ficțiune, 22 de prelegeri, dezbateri și ateliere, 15 concerte și evenimente speciale, 5 expoziții și prima ediție a Salonului de Istorii Scrise, târg de carte în cadrul căruia vor fi prezente 14 edituri. Festivalul se desfășoară în Grădina Cetăţii Râșnov, la cinematograful Amza Pellea, în Biserica Evanghelică și în Centrul de Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă Schubz.

De luni, într-un cu totul alt peisaj, în Delta Dunării, începe ediția cu numărul 14 a festivalului de film internațional independent Anonimul, care se va desfășura până pe 13 septembrie la Sfântu Gheorghe. Câștigător al Premiului Juriului Un Certain Regard la Cannes 2017 pentru APRIL’S DAUGHTER și al Premiului pentru scenariu la Cannes 2015 pentru CHRONIC, regizorul mexican Michel Franco este invitatul special al ediției. Întreagă să filmografie va fi prezentată publicului, iar filmele sale vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri. Filmele din cadrul Competițiilor de lungmetraj și scurtmetraj vor fi prezentate alături de un amplu program de filme românești.

La mai puțin de o 100 de km de București, în Alexandria, se desfășoară timp de o săptămână, între 7 și 13 august, cea de-a 12-a ediție a festivalului Ideo Ideis, eveniment ce oferă locuitorilor orașului și vizitatorilor o selecție de activități demne de o capitală culturală, spun organizatorii: 19 spectacole de teatru (10 profesioniste + 9 spectacole de teatru tânăr), 14 reprezentații de spectacole stradale și un concert Fanfara Transilvania în plin centrul orașului, pe o scenă special amenajată vizavi de Casa de Cultură. În plus, Marcel Iureș, Roman Tolici și Tudor Chirilă urcă vor urca pe scena festivalului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă