Recomandările culturale ale săptămânii

31 mai 2019, 08:55

Până duminică, la Romexpo puteţi vizita cea de-a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Peste 1.000.000 de volume, dintre care circa 4.000 de titluri noi şi peste 350 de evenimente îi așteaptă pe vizitatori. Intrarea este liberă. Dar târgul nu înseamnă numai să cumperi cărți, e și un spectacol, o ocazie să te întâlneşti cu autorii preferați. Inevitabil un nou volum de Mircea Cărtărescu e un eveniment. Sâmbăta chiar de ziua lui, lansează „Melancolia”, cu 3 proze scurte.

Avem apoi o carte promisă de mult de Horia Roman Patapievici, „Anii urii”, și un nou volum al lui G Liiceanu, „Caiet de ricoșat gânduri”. Invitații de onoare ai Bookfest 2019: 11 autori din Marea Britanie sărbătoresc diversitatea în literatură. Reuniți sub motto-ul „Culture is GREAT”, scriitorii din Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord vor lua parte la o serie variată de evenimente, de la lansări de carte și dezbateri, pînă la workshop-uri și ateliere de creație.

Rămânem în acelaşi spaţiu la Romexpo pentriu că aici vor fi organizate extrem de multe evenimente. Ne-am îndreptat atenţia şi spre standul „Lire la France” organizat de Institutul Francez din România şi partenerii, în cadrul Sezonului România-Franta 2019. Autori și editori invitați, o prezență importantă a Biroului Internațional al Editurilor Franceze (BIEF), peste 1000 de volume ce vor beneficia de  prețuri reduse, lansări de carte în limbile franceză și română (în parteneriat cu edituri și instituții din România), întâlniri, ateliere și mese-rotunde reprezintă propunerea standului LIRE LA FRANCE pentru cea de-a 14-a ediție Bookfest.

La aniversarea celor 18 ani de la prima ediție, Festivalul Internațional de Film Transilvania celebrează, printr-o serie de proiecții și evenimente speciale, cinematografia română și succesele profesioniștilor din domeniu, aici și peste hotare. Sute de invitați vor veni la Cluj până pe 9 iunie, pentru a-și întâlni publicul și pentru a fi prezenți la numeroasele premiere anunțate.

Joi, 6 iunie, actorul Pavel Bartoș își face debutul regizoral alături de publicul TIFF din Piața Unirii Open Air, cu scurtmetrajul Romanian Tradition. De pe covorul roșu de la Cannes, alături de echipa filmului La Gomera, regizorul Corneliu Porumboiu va fi prezent la prima proiecție din România a celei mai noi pelicule pe care o semnează.  Monștri., inclus atât în competiția pentru Trofeul Transilvania, cât și în Zilele Filmului Românesc

De 1 iunie ziua tutor copiilor, aveţi mai mulre activităţi din care puteţi alege. De exemplu se încheie stagiunea „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica”, realizat în colaborare cu Filarmonica „George Enescu’. Aşa că ar fi bine să nu rataţi spectacolul „Bela Bartok și povestea unui prinț cioplit în lemn” care va avea loc la Ateneul Roman

De asemenea puteţi alege spectacolele „Flautul fermecat” sau „Eliza, micuţa florăreasă”, de la Opera Comică. De altfel aceastea fac parte din programul special al Festivalului Opera Copiilor care aduce pe lângă spectacole o mulţime de alte activităţi. Sau de ce nu, de 1 iunie, puteţi veni cu copiii aici la Bookfest, sunt foartea multe lansări de cărţi pentru cei mici şi întâlniri cu autorii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite