Recomandările antreprenorilor pentru Guvern. Schimbările dese pun în pericol mediul de afaceri, spun patronii

13 iulie 2017, 22:15

Antreprenorii spun că au trecut de momentul de revoltă faţă de măsurile dorite de Guvern, şi că e timpul să lucreze împreună pentru a crea un mediu fiscal în care afacerile să se dezvolte.

„Împreună cu produsul merge și imaginea țării. Nu se cumpără un vin internațional dacă nu știi de unde este. Consider inadmisibil efortul statului pentru brandul țării să fie anual la 2 milioane de euro când numai pentru societatea mea eu am acordat 4 milioane de euro„, a spus antreprenorul Jean Valvis.

Impozitul pe profit, contribuţiile sociale, investiţiile în educaţie şi nivelul TVA sunt cele patru puncte esenţiale pe care Guvernul ar trebui să le ia în seamă, spun oamenii de afaceri.

„Să ne mai liniștim un pic cu reducerile. Nu avem nevoie să continue reducerea TVA. Avem nevoie de stabilitate și predictibilitate. Consumul oricum crește – în momentul de față asta duce la dezechilibre pe care tot noi le vom plăti”, a declarat consultantul fiscal Gabriel Biriș.

„Nu putem schimba și nu ne putem juca tot timpul cu taxele. Trebuie să luăm o decizie, să o luăm bine discutată cu mediul de afaceri și apoi să o implementăm și să știm că mizam pe ea 10 ani”, a afirmat antreprenoerul Anca Vlad.

În lipsa cooperării din partea Guvernului, multe dintre afacerile din România ar putea să dispară.

„Ne este frică pentru că mesajul este clar că vom avea o problemă de deficit bugetar, că avem o problema de colectare. Ne este frică că în continuare se va merge pe tăierea investișiilor – măsurile sociale funcționând în continuare”, a declarat Florin Pogonaru, de la Asociația Oamenilor de Afaceri.

Executivul a renunţat deja la unele măsuri anunţate prin programul de guvernare care nu erau pe placul mediului de afaceri. Însă scăderea TVA şă creşterile de pensii şă salarii au rămas valabile în continuare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite