Recomandări pentru tranzitarea frontierei în minivacanța de 1 Mai

Trecerea frontierei
Trecerea frontierei
28 aprilie 2023, 12:18

În acest sens, la nivelul Poliției de Frontieră Române vor fi dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ.

Pentru fluidizarea traficului, va fi suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. Astfel, în perioada 28 aprilie – 1 mai a.c., aproximativ 3.800 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control a frontierei de stat, numărul lor putând fi suplimentat la nevoie.

Totodată, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Reprezentanţii Poliției de Frontieră Române vor menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se  efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune, astfel încât controlul să se desfășoare cu operativitate.

”Recomandăm persoanelor care doresc să petreacă acest sfârşit de săptămână în afara graniţelor ţării, să utilizeze toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional, cu menţiunea că la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, după cum urmează:

  • pe raza jud. Constanţa : PTF Vama Veche, PTF Negru-Vodă, PTF Dobromir, PTF Lipniţa;
  • pe raza jud. Călăraşi: PTF Călăraşi- Chiciu;
  • pe raza jud. Giurgiu: PTF Giurgiu;
  • pe raza jud. Teleorman: PTF Zimnicea, PTF Turnu-Măgurele;
  • pe raza jud. Dolj : PTF Bechet şi PTF Calafat.

De asemenea, la graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere cu specific rutier:

pe raza jud. Arad: PTF Turnu, PTF Vărşand, PTF Nădlac, PTF Nădlac II;

pe raza jud. Bihor: PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II, PTF Valea lui Mihai, PTF Săcuieni;

pe raza jud. Satu Mare: PTF Urziceni, PTF Petea;

pe raza jud. Timiş: PTF Cenad”, transmit cei de la Poliția de Frontieră.

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, care poate fi accesată pe pagina de internet a instituţiei noastre https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/ . Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite