Recomandări pentru weekend: Film în Delta Dunării, teatru în Alexandria și muzică în București

Afișul festivalului Summerw Well
Afișul festivalului Summerw Well
10 august 2017, 10:41

București: Summer Well Festival, Festival cu Fructe de Mare și petrecere la MNAC

Summer Well Festival

Birdy, The Kills, Metronomy, Glass Animals și Nothing But Thieves se număra printre trupele care vor veni pentru prima oară la București, în cadrul celei de-a șaptea ediții a festivalului Summer Well, care se va desfășura între  12 și 13 august 2017, pe Domeniul Stirbey din Buftea. Prima parte a line-up-ului este completată de Interpol. Paul Banks, Daniel Kessler și Sam Fogarino se întorc după 6 ani la Summer Well, festivalul care poartă numele uneia dintre piesele lor. Primul concert al formației Interpol în România a avut loc în cadrul primei ediții a festivalului Summer Well, pe 14 august 2011.

Festivalul fructelor de mare

Între 11 și 13 august, de vineri și până duminică, lângă lacul Herăstrău, are loc festivalul fructelor de mare, unde vă puteți deleta cu preparate marine gustoase. Meniul include feluri de mâncare variate , de la frigărui de creveți în cuib de spanac, calamari fripți și scoici pregătite în ceaun, până la salate mediteraneene și supe de midii gătite la tuci. Toate, la pachet cu concerte live, în aer liber.

Seri de vară la MNAC.  Orbită Lacustră

MNAC îi invită, sâmbătă, pe bucureșteni și turiști într-o vizită, la capătul căreia să se  relaxeze în cafeneaua muzeului, la o petrecere lejera pe terasă de pe acoperișul Palatului Parlamentului. De fundalul sonor al aceastei ediții se vor ocupă băieții de la Orbită Lacustra, ghizii locali printre peisaje sonore stelare. Biletul costă 15 ani, însă capacitatea spațiului fiind limitată la 200 de personae, este indicat să mergeți din timp.Muzeul este deschis vizitării până la oră 20:00. Accesul în clădire se face până la oră 23:00. Accesul cu automobilul se face pe poartă A1 (intrarea de la Senat), iar ieșirea se face pe la fostă intrare la muzeu. Accesul pietonal rămâne neschimbat.

Festivalul de teatru Ideo Ideis

La mai puțin de o 100 de km de București, în Alexandria, se desfășoară până pe 13 august, cea de-a 12-a ediție a festivalului Ideo Ideis, eveniment ce oferă locuitorilor orașului și vizitatorilor o selecție de activități demne de o capitală culturală, spun organizatorii: 19 spectacole de teatru (10 profesioniste + 9 spectacole de teatru tânăr), 14 reprezentații de spectacole stradale și un concert Fanfara Transilvania în plin centrul orașului, pe o scenă special amenajată vizavi de Casa de Cultură. În plus, Marcel Iureș, Roman Tolici și Tudor Chirilă urcă vor urca pe scena festivalului.

Festivalul de film Anonimul

Într-un cu totul alt peisaj, în Delta Dunării, are loc ediția cu numărul 14 a festivalului de film internațional independent Anonimul, care se va desfășura până pe 13 august la Sfântu Gheorghe. Câștigător al Premiului Juriului Un Certain Regard la Cannes 2017 pentru APRIL’S DAUGHTER și al Premiului pentru scenariu la Cannes 2015 pentru CHRONIC, regizorul mexican Michel Franco este invitatul special al ediției. Întreagă să filmografie va fi prezentată publicului, iar filmele sale vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri. Filmele din cadrul Competițiilor de lungmetraj și scurtmetraj vor fi prezentate alături de un amplu program de filme românești.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă