Recomandări culturale de weekend: Festivalul SoNoRo, teatru, expoziții

Începe Festivalul SoNoRo, care readuce muzica de camera în unele dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din România și nu numai. De exemplu la Muzeul de Arta Recentă va avea loc duminică un concert.

01 Noiembrie 2019, 11:03 (actualizat 01 Noiembrie 2019, 11:18) |
Recomandări culturale de weekend
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

DaDa de anul acesta a Festivalului SoNoRo se ia la braț cu teoreticianul dadaismului Tristan Tzara și se dedică deconstruirii artei și reinterpretării tiparelor, pentru a renaște mai plină de vitalitate creativă. Suntem ghidați de dorința de a relaxa verigile tradiționale și de a repune în lumină rolul artei și al artiștilor, prin intermediul muzicii de cameră, într-o societate aflată sub imperiul unor transformări complexe, dar cu siguranță evolutive, spune Răzvan Popovici

Director executiv al Festivalului SoNoRo. 30 de muzicieni renumiți din 25 de țări europene vor recrea în București, Sibiu și Cluj-Napoca

„Metamorfozele lui Julian", prima retrospectivă a artistului Iulian Mereuță este un laborator expozițional activ, unde însăși expunerea se va metamorfoza de la o lună la alta, urmărind să descrie complexitatea universului și practicii artistului, definind în același timp locul unic pe care acesta l-a ocupat în cele două culturi cărora le-a aparținut.

Ioan Sbârciu și o instalație fără precedent în România; o pânză monumentală (lungă de 28 metri și înaltă de 5metri) care umple Sală de Marmură a Muzeului, devenind astfel un obiect sincretic, ce aparține deopotrivă picturii și sculpturii.

Una dintre marile artiste ale secolului al XX-lea românesc, Margareta Sterian, o personalitate erudită cu o creație prodigioasă, face obiectul expoziției donației primite de către Muzeul Național de Artă Contemporană în 2019, din partea pictorului Mircea Barzuca.

Marianna Christofides, una dintre cele mai renumite artiste contemporane din Cipru și prima ei expoziție personală în România. Street Art pe scările interioare ale Muzeului și o istorie a artei contemporane din România într-un discurs expozițional inedit.

Muzeul Național de Artă al României vă invită, din 25 octombrie 2019, la o expoziție - confesiune avându-l, din nou, ca protagonist pe Corneliu Baba. Expoziția include atât lucrări provenind din patrimoniul MNAR și din colecția artistului, cât și documente personale din perioada 1965 - 1977. Demersul curatorial se sprijină pe însemnările și reflecțiile artistului din acest interval cronologic și fac obiectul celui de-al doilea volum din seria Corneliu Baba.

La Teatrul Naţional din Cluj se joacă în acest weekend Furtuna, în regia lui Tompa Gabor. Regizorul vede textul ca pe un tratat despre dualitatea lumii si a omului. Nimeni nu e născut bun sau rău. Toți avem o șansă egală, iar întrebarea e cum ne folosim spiritul, talentul.

Prospero - interpretat de Marcel Iureș -care revine pe scena naționalului clujean după 40 de ani de la debut. Pentru Tompa Gabor, director al Teatrului Maghiar din Cluj, Furtuna este a cincea piesă montată pe scena Teatrului Național.

Premiera spectacolului a avut loc la 100 de ani de la prima stagiune în limba română.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 16°C
IASI 9°C 9°C
CLUJ 11°C 11°C
CONSTANTA 13°C 13°C
CRAIOVA 17°C 15°C
BRASOV 10°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI