Recomandări culturale | Astăzi începe Festivalul Național de Teatru

19 octombrie 2018, 09:40

Astăzi începe la Bucureşti Festivalul Naţional de Teatru, una dintre cele mai complexe ediţii din istoria de 28 de ani a festivalului. Şi asta pentru că în an centenar, peste 100 de evenimente sunt propuse publicului în cele 11 zile. Directorul artistic al festivalului este criticul de teatru Marina Constantinescu, iar ediția din acest an a FNT îi este dedicată marii regizoare Cătălina Buzoianu. Deschiderea oficială de astăzi va avea loc la Hanul Gabroveni, acest spațiu devenind, pe întreaga durată a manifestării, hub-ul FNT.

Tot astăzi va avea loc vernisajului expoziției Lacombe: Theater/Cinema, o expoziţie-eveniment inaugurată în prezența artistei fotograf Brigitte Lacombe.

Astăzi şi mâine la Teatrul Bulandra puteţi vedea spectacolul 10 al actorilor Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu sau la Teatrul Metropolis, „Pentru o mai bună înțelegere” de Mimi Brănescu, iar la Teatrul Naţional I.L Caragiale se joacă „Domnişoara Iulia” a actorilor invitaţi din Berlin.

Duminică, „Pescăruşul” la Unteatru sau „Regele moare” la TNB. Sunt multe alte spectacole minunate pe care merită să le descoperiţi.

Tot astăzi începe şi cea de-a IX-a ediție a Festivalului Filme de Cannes la București. Iniţiat de regizorul Cristian Mungiu, evenimentul propune și anul acesta premiere, filme premiate, avanpremiere românești, proiecții unice, întâlniri cu realizatorii filmelor, masterclass-uri, retrospective, în Capitală și în alte 7 orașe din țară. Aşadar cele mai așteptate filme din selecția Festivalului de Film de la Cannes, cu proiecții și invitați speciali vor fi prezentate la Cinema Elvira Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, CINETIC, Cinema Pro şi la un mall din Capitală. De exemplu astăzi va fi proiectat filmul Everybody knows, de Asghar Farhadi în prezenţa regizorului şi Shéhérazade, de Jean-Bernard Marlin, tot în prezenţa creatorului. Mâine Le livre d’image, de Jean-Luc Godard, câştigător Palme d’Or Special, Cannes 2018. Sunt zeci de filme care vor fi proiectate până pe 28 octombrie

La Braşov este în plină desfăşurare Festivalul de film Dracula. Pasionații de filme horror, SF, supranatural, thriller sau fantasy vor putea să vadă în cadrul evenimentului cele mai noi filme de gen şi chiar premiere. Producţii din Israel, România, Norvegia, Reunion, China şi Italia au fost selecţionate în competiţia de lungmetraje a celei de-a șasea ediţii a festivalului

Săptămâna viitoare intră în cinematografe filmul românesc Pup-o, mă!

Tradiții, peisaje pitoresti, personaje încântătoare și mai ales umor autentic au fost adunate în această comedie savuroasă care redă perfect spiritul optimist al românului care are o soluție pentru orice situație, face haz de necaz.

Mai multe știri culturale astăzi, de la ora 18.00, la emisiunea Cooltura. Tot atunci un interviu cu Ion Caramitru, directorul Teatrului Național.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite