Recomandări culturale. Tosca, cea mai puternică operă a lui Puccini, pe scena Operei Naţionale

Ne aşteaptă un weekend al premierelor: la Teatrul Odeon se joacă „Delirium", iar la Opera  Națională va fi prezentată publicului „Tosca" lui Puccini. Nu trebuie să rataţi nici concertul de la Sala Radio sau expoziţia proaspăt deschisă la Muzeul de Artă Recentă.

29 Martie 2019, 11:21 (actualizat 29 Martie 2019, 11:23) |
Recomandări culturale
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Premieră la Teatrul Odeon. Duminică se joacă „Delirium" de Enda Walsh, o reinterpretare radicală după „Frații Karamazov" de F.M. Dostoievski în regia lui Vlad Massaci. Din distribuţie: Mihai Smarandache, Marius Damian, Mădălina Ciotea, Sabrina Iaschevici, Alexandru Papadopol, Vlad Bîrzanu şi Cezar Antal. Şi dacă tot veniţi la spectacol nu trebuie să rataţi în Galeria Odeon (foaierul Sălii Studio), o mică grădină în care înflorește „Frumusețea nevăzută", mai exact o expoziție foto spectaculoasă cuprinzând 20 de portrete ale doamnelor din spatele scenei Teatrului Odeon.

„Tosca", cea mai puternică operă a lui Puccini, într-o nouă premieră pe scena Operei Naționale București prezentată publicului sâmbătă şi duminică. Regia, decorul, costumele și light design-ul poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga, iar corul de copii de către Smaranda Morgovan. Pentru premiera de pe scena Operei Naționale București, regizorul Mario De Carlo a pregătit o punere în scenă ambițioasă, după cum însuși declară: „Tosca este cea mai tragică operă a lui Puccini. Covârșitoarea sa teatralitate se regăsește în totalitatepe scenă, în situații și în muzică. Un regizor sensibil are cu Tosca o sarcină ușoară: trebuie să închidă ochii și... să se lase purtat".

Pe scena Sălii Radio vor urca astăzi două invitate speciale: dirijoarea de origine chineză Tianyi Lu şi pianista de origine română, care se bucură de o carieră internaţionala de succes, Alexandra Dariescu. Cele două propun publicului un program special, ce cuprinde şi creaţia compozitoarei franceze Nadia Boulanger: Fantezia pentru pian şi orchestră. În cea de-a doua parte a serii de la Sala Radio veţi asculta o altă lucrare celebră: Simfonia nr. 9 - Din lumea noua, creaţie a compozitorului ceh Antonin Dvořák, cel mai îndrăgit compozitor european în Statele Unite ale Americii.

La Muzeul de Artă Recentă puteţi vizita expoziţia "Fete de vis: Idealul feminin de la Nicolae Grigorescu la Ion Grigorescu". Expoziţia cartografiază chipurile idealului feminin în arta românească de la jumătatea sec al XIX-lea până la ora actuală.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 15°C 14°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 7°C 12°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI