Recomandări culturale | Recitaluri, concerte extraordinare și expoziții

13 decembrie 2019, 10:28

Recital extraordinar Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu la Teatrul Odeon. În acest an Fundația Culturală „Remember Enescu” sărbătorește 20 ani de excelență, iar joi, 19 decembrie, ora 19.00, violonistul Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu va susține un concert extraordinar alături de pianista Sînziana Mircea, soprana Laura Tătulescu, dar și tinerii interpreți Maria Ecaterina Blejan și Ioan Theodor Blejan la pian și harpă și pianista Eva Garet, care vor transforma acest eveniment într-unul deosebit.

„Este o mare bucurie să putem sărbători 20 de ani de activitate neîntreruptă a Fundației Culturale «Remember Enescu» în această bijuterie arhitectonică a Capitalei – Teatrul Odeon. Am dorit să reunim pe scenă membri din anii de debut ai Fundației, care au înregistrat deja succese notabile în carieră, precum și copii care abia ni s-au alăturat. Împreună vom sărbători prin muzică acești primi 20 de ani!”, afirmă violonistul Alexandru Tomescu. Artiștii vor interpreta lucrări de George Enescu, Mihail Jora, Frederic Chopin, Franz Liszt, Piotr Ilici Ceaikovski și alții.

Ne apropiem cu paşi repezi de sărbători aşa că nu lipsesc evenimentele specifice perioadei.

La Teatrul Naţional din Bucureşti luni, puteţi merge la Concertul extraordinar Regal vienez susţinut de Orchestra Simfonică Radio din Ucraina. Aceasta este recunoscută pentru arta sa pe plan național și internațional. Timp de mai multe decenii, activitatea Orchestrei a contribuit la îmbogățirea tezaurului culturii naționale muzicale. Orchestra Simfonică Radio din Ucraina a fost creată în 5 octombrie 1929.

Colectivul a produs mai mult de 10 mii de înregistrări muzicale simfonice pentru Fondul Radio din Ucraina în decursul celor 88 ani de istorie creativă abundentă. Orchestra va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, care va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner și ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele 18 și 19. Orchestra va fi compusă din 36 de instrumentiști iar pe acordurile vieneze va dansa Corpul de Balet „Aniko Ballet”.

Istoria tumultoasă a Războiului Rece, a perioadei de tensiuni, conflicte și rivalități dintre statele comuniste și Vest este prezentată în expoziția pregătită de Institutul Memoriei Naționale, care poate fi vizitată la Palatul Parlamentului din București până pe 31 decembrie 2019.

În urmă cu treizeci de ani, în Europa cădea comunismul. Înainte să aibă loc marile schimbări din anul 1989, timp de aproape jumătate de secol de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, istoria postbelică a fost dominată de Războiul Rece, conflict care a influențat viețile a milioane de oameni.

Aceasta este și tema expoziției „Războiul Rece. O scurtă istorie a lumii împărțite”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite