Recomandări culturale pentru vacanța de Paști

Dacă nu v-ați făcut planuri pentru zilele de Paște sau vă mai rămâne ceva timp liber, vă ajutăm noi cu recomandări. Loredana Iordache, a adunat cele mai interesante evenimente  la care puteți participa.

06 Aprilie 2018, 09:01 (actualizat 06 Aprilie 2018, 09:27) |
Recomandări culturale
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Instituţiile de cultură sunt în aceste zile de sărbătoare închise aşa că ar fi bine să verificaţi programul înainte să porniţi la drum.

De exemplu, deși are pregătită o expoziție specială de animale veninoase, Muzeul Antipa va fi deschis sâmbătă doar până la ora 14 iar în prima zi de paști va fi închis.

La expoziţia Venin - frumuseţi de neatins puteți admira - de la distanță - câteva specii interesante de arahnide, insecte, amfibieni şi şerpi, multe dintre acestea regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume. Nu vă fie teamă! Expozi'iia nu înțeapă! Specialiștii muzeului ne asigura că totul se desfăsoara în condiţii de maximă siguranţă.

Nu se joacă spectacole nici la teatre sau la Opera, zilele acestea. Doar luni, dacă mai găsiţi bilete, la Teatrul Naţional din Bucureşti se joacă "Dineu cu proşti" de la ora 20.00, O comedie savuroasă, bine construită, vie, alertă, eficace, cu o distribuţie perfectă.

Sperăm că vremea va ține cu noi, că să va puteți bucură de Târgul de Paște - Tradiții și Flori de Sărbători din parcul Regele Mihai, fost Herăstrău. Puteți asista la mici spectacole şi concerte sau cumpăra produse tradiţionale. Copiii vor fi cei mai fericiţi pentru că organizatorii au pregătit pentru ei ateliere de creaţie şi o expoziţie de iepuri şi miei. Intrarea este liberă!

Eveniment muzical de excepție săpătămâna viitoare la Ateneul Român: Pe 13 și 14 va cânta celebrul pianist și dirijor Christian Zacharias. Prezent în repetate rânduri la festivalul Enescu, Zacharias va cânta pentru a două oară alături de Filaromnica Enescu. Din program Brahms, Schumann și Mendelssohn. Cu puțin noroc, s-ar putea să mai găsiți și un bilet.

Avem şi o recomandare de carte, "Greva Păcătoșilor" de Forin Chirculescu, medic de profesie care a scris până acum mai mult literatură SF sub pseudonimul Sebastian A. Corn. "Greva păcătoșilor" este un român pe mai multe voci, în care prezentul românesc, sinonim cu criză şi corupţia, se îmbină cu trecutul oriental şi începuturile medicinei moderne. Are peste 1000 de pagini.

Interviul integral cu Florin Chirculescu îl puteţi vedea chiar astăzi în emisiunea Cooltura, de la ora 17.30!

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 9°C
IASI 9°C 5°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 9°C 6°C
CRAIOVA 12°C 7°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI