Recomandări culturale în weekend: Piesa Iona la Nottara, concert de vioară la Ateneu, artă video la Institutul Goethe și o premieră la Opera Comică pentru Copii

12 aprilie 2019, 09:55

La Nottara, tocmai a avut premiera spectacolul „Iona”, care se joacă din nou weekendul viitor. Povestea celebrului personaj biblic, înghițit de un pește uriaș, din burta căruia încearcă să evadeze, doar pentru a se trezi prizonier într-o burtă și mai mare, pe care Marin Sorescu o transformă într-una dintre cele mai cunoscute piese din dramaturgia românească, „Iona”, devine în viziunea regizorului Tompa Gábor un spectacol poetic, în care muzica Adei Milea creează un univers aparte. Pescarul solitar, care își pune problema cunoașterii și a destinului uman, va fi interpretat de Gabriel Răuță. O superbă meditație asupra vieții și a morții, asupra universului, Iona vorbește în ultimă instanță despre libertate.

La Ateneul Român, Orchestra Filarmonicii George Enescu va fi condusă de maestrul Christian Badea. Solist, violonistul Daniel Podlovschi, care a cântat cu cele mai importante orchestre din țară, a avut turnee în Europa, Asia si S.U.A. Din repertoriu – Beethoven, „Uvertura Leonora nr.3”, Mozart – „Concertul nr.7 pentru vioară și orchestră”, Brahms – „Simfonia nr.2, în re major”.

Institutul Goethe şi-a transformat pavilionul cultural într-o uzină de artă video în luna aprilie! Expoziția „Harun Farocki – Despre deteritorializarea muncii” conţine o instalaţie cu 12 monitoare care pornește din foaierul pavilionului cultural și prezintă ieșirea din fabrică a muncitorului de-a lungul a 11 secole. Apoi vizitatorul este condus în cealaltă încăpere, în „uzina” de artă video, care prezintă alte cinci opere ale cineastului german Harun Farocki. Publicul va experimenta senzația că granițele clare dintre activitatea lucrativă și viața privată se dizolvă succesiv.

Primăvara spectacolelor în premieră continuă la Opera Comică pentru Copii. ,,Figaro, Figaro, Figaro” este o adaptare după „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, gândită să fie pe placul celor mici, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Prin astfel de adaptări, Opera Comică pentru Copii încearcă să apropie publicul tânăr de marile creații ale teatrului liric, fără a știrbi din frumusețea lor, dar aducându-le în zona de interes a acestuia. Regizorul Cristian Mihăilescu a pregătit, cu dedicare, pasiune și perseverență, un spectacol care promite să impresioneze. Spectacolul se va desfășura la Sala Mare în acest sfarşit de săptămână, dar şi weekendul viitor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite