Recomandări culturale în Capitală. Aurora Liiceanu la Conferințele TNB, târg de Florii la MȚR, „Regele Moare” la Teatrul Național

30 martie 2018, 08:52

Duminică, la Conferințele Teatrului Naţional, începând cu ora 11.00, vine Aurora Liiceanu, doctor în psihologie. Titlul anunțat al conferinței – Inconfortul psihologilor: incertitudini și ezitări.

Despre ce va fi de fapt vorba? Despre lumea în permanentă mișcare care ne înconjoară, în care sistemele de valori s-au schimbat și oamenii pun cel mai mare preț pe individualism și satisfacerea propriilor plăceri și pe succes.  Teza Aurorei Liiceanu este că tehnologia și sexualitatea sunt principalele provocari pentru individul de azi.

La Teatrul Odeon, duminică se joacă spectacolul Casanova, în regia lui Dragoș Galgoțiu. Din distribuţie fac parte Marius Stănescu, Dorina Lazăr, Marian Ghenea, Mircea Constantinescu.

Regizorul Dragoș Galgoțiu aduce pe scena Teatrului Odeon lumea barocă și fermecătoare a lui Casanova și a epocii sale. Teatralitatea delirantă și decadentă a ultimului secol aristocratic este prezentă prin spectaculozitatea costumelor semnate de Doina Levintza și prin energia burlescă a echipei de actori.

De astăzi până duminică, puteţi merge şi la Târgul de Florii organizat de Muzeul Național al Țăranului Român. Aveţi ocazia să întâlniţi meșteri vechi, care și-au dovedit iscusința de-a lungul timpului și care duc mai departe tradiția şi să cumpăraţi ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat și multe altele.

Sâmbătă, dacă vreţi să faceţi puţină mişcare şi în acelaşi timp să contribuiţi la o cauză nobilă, Muzeul Național de Artă al României găzduieşte, în premieră pentru spațiul cultural bucureștean, o seară de tango. Evenimentul se adresează tuturor pasionaților de dans și arte vizuale pentru că imagini cu lucrări din patrimoniul MNAR vor fi proiectate pe mai multe ecrane. Iar mini-atelierele de creație plastică vor completa evenimentul susținut de maeștrii dansului de tango argentinian. Programul va împleti demonstrațiile dansatorilor cu implicarea activă a publicului, ce va fi invitat pe ringul de dans. Fondurile strânse cu acest prilej sunt destinate luptei împotriva cancerului.

Săptămâna viitoare, pe 4 și 5 aprilie, se joacă la TNB „Regele moare„, unul din cele mai bune spectacole ale stagiunii. Celebrul text al lui Eugen Ionescu, de fapt o meditatie despre moarte și acceptarea ei, este pus în scenă de tânărul cuplu de regizori Andrei și Andreea Grosu. Iar Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț oferă un regal actoricesc.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite