Recomandări culturale de weekend. În București începe prima ediție Brick Lane Jazz Festival, la Sfântu Gheorghe are loc Festivalul de Film „Anonimul”

10 august 2018, 11:03

În acest weekend puteţi să-i ascultaţi, în Parcul Herastrău, pe artiştii Steve Coleman & Five Elements, Alexandra Ușurelu sau Cătălin Milea, cu ocazia primei ediții a Brick Lane Jazz Festival.

Organizatorii evenimentului promit concerte în care unele dintre cele mai mari nume internaționale sau autohtone de Jazz vor urca pe aceeași scenă.

Zona de StreetFood și Baruri va completa atracțiile de pe scena principală.

Crescut în celebra zonă „neagră” din Sudul Chicago-ului, acolo unde „muzica este prezentă tot timpul”, mult așteptatul și aclamatul artist american Steve Coleman, secondat de bandul Five Elements și incredibilul vocalist si M.C. Kokayi, va poposi ca și headliner în a doua zi a „Brick Lane Jazz Fest”.

Line-up-ul autohton aliniază nume importante ale scenei românești, printre care Alexandra Ușurelu feat. Cristian Soleanu cu cel mai nou proiect al ei „Ușor Jazz”,  sau redutabilul saxofonist Cătălin Milea, secondat de duoul Cool Catz  Jazz.

Tot în acest weekend, pe Domeniul Știrbey, va avea loc cea de-a opta ediţie a festivalului Summer Well. Trupele anunțate pentru vara lui 2018 sunt: Justice, Bastille, The Kooks, Kodaline, Cigarettes After Sex, Sofi Tukker, Oscar and the Wolf, Tom Grennan, HMLTD și Isaac Gracie.

În această seară, va fi organizat deja tradiționalul Night Picnic, cu participarea lui RHYE și a Bucharest Symphony Orchestra.

Dacă vreţi să evadaţi câteva zile din oraş, puteţi merge la Sfântu Gheorghe, unde zilele aceastea are loc Festivalul Internațional de Film Independent „Anonimul”. Locaţia este suberbă, în Delta Dunării – un loc magic unde Dunărea întâlnește Marea Neagră, un pământ nou, cu obiceiuri străvechi.

E un festival de film diferit, pentru filme independente și regizori tineri.

Cinefilii se cazează în pensiuni, corturi sau cabane, pot urmări filme toată ziua în cinema și toată noaptea în aer liber, pe ecranul uriaș din camping.  Complexul are un design eco-friendly, ce se armonizează perfect cu mediul înconjurător.

Miercuri,  la ora 19:30, pe scena Ateneului Român, va urca Orchestra de Tineret România – Moldova, dirijată de Horia Andreescu. Concertul face parte din Festivalului Internațional Vară Magică, ajuns la a VII-a ediţie, care este dedicat Centenarului Marii Uniri.

Orchestra de Tineret România – Moldova este mai mult decât o orchestră, este o stare de spirit comună, unde cei mai străluciți tineri muzicieni din România și Moldova participă  la o experiență unică de creativitate colectivă cu pasiune și dăruire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite