Recomandări culturale. Ce festivaluri şi concerte sunt în acest weekend în Capitală

E o perioadă plină de evenimente culturale. În Capitală sunt festivaluri dedicate Centenarului, muzicii sau filmului. Nu lipsesc nici concertele şi, mai ales, nu trebuie să rataţi recitalurile din Concursul Internaţional George Enescu.

14 Septembrie 2018, 11:46 (actualizat 14 Septembrie 2018, 11:50) Știrile TVR |
Recomandări culturale
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Este în plină desfăşurare Festivalul Capitalelor Națiunilor Centenare. Evenimentul își propune celebrarea Centenarului în context european, reprezentând un manifest al unității în diversitate și al independenței, o manifestare unică la nivel național și internațional. 10 țări europene împlinesc anul acesta 100 de ani de la independența lor: Austria, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Moldova, România, Slovacia și Ungaria.

Având ca obiectiv general schimbul cultural în spațiul european, pe parcursul evenimentului, Festivalul Capitalelor Națiunilor Centenare va aduce la București spectacole de teatru, lecturi publice de poezie și spectacole-recital, conferințe academice, expoziții de artă plastică și documentare, filme și spectacole de jazz din toate cele 10 țări. Dintre evenimente, astăzi în aula Biblioteca Centrală Universitară „Carol I", la 18.30: Lecturi publice de poezie iar la ARCUB, ora 20.00: Spectacol de jazz - Toms Rudzinskis Quartet. Mâine, la Teatrul Dramaturgilor Români, 17.00 - Despre tandrețe de Matei Vișniec, regia Felix Alexa.

Începând de astăzi, timp de 10 zile, Muzeul Municipiului București oferă publicului o nouă ocazie de a se apropia de istorie și artă din perspectiva contemporaneității, de această dată a sunetului, sunetul rezultat din simbioza dintre vocea umană, instrumentele de suflat și cele acționate doar prin atingere. Artiști consacrați ori tinere talente în cadrul 3SOUND Festival vor canta in patru muzee îndrăgite de bucureșteni: Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Dr. Nicolae Minovici.

Din program, astăzi, concertul de debut al festivalului va fi susţinut la Palatul Suțu de Arlinda Morava & Bucharest Ladies Cvintet alături de Ascendis Choir, Korada Vako (vioară), dirijor Eduart Dinu. Iar mâine, în aceeaşi locaţie va fi Concertul Ansamblului de muzică contemporană Traiect iar duminică la Casa Filipescu-Cesianu va fi un Performance audio-vizual interactiv - concept creat de compozitorul Cătălin Crețu

În această seară, pe scena Sălii Palatului va urca superstarul internaţional  David Garrett alături de band-ul său. Cel mai rapid violonist din lume, înregistrat în Guinness World Records, va susţine concertul "EXPLOSIVE LIVE" care face parte din programul turneului mondial cu același nume și reprezintă o premieră pentru admiratorii artistului din țara noastră.

Puteţi merge şi la a treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București. Filme cu și despre George Michael, Whitney Houston, Joy Division, The Clash, The Fall, Radiohead și mulți alți artiși de renume vor fi proiectate până duminică la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea unui Mall din capitală. Festivalul va aduce în fața publicului proiecții, discuții, concerte și ateliere pentru copii și tineri.

E în continuare în desfăşurare Concursul Internaţional George Enescu. Construit pornind de la valorile în care credea George Enescu, concursul a devenit de-a lungul timpului o adevărată rampă de lansare pentru mari nume ale muzicii clasice internaționale de astăzi. În acest weekend, de exemplu, în  Sala „George Enescu" a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti îi puteţi urmări pe concurenţii la secţiunea Pian, iar mâine seară pe scena mare a Ateneului Român vor urca semifinaliştii de la secţiunea Vioară. Nu rataţi  recitalurile artiştilor consacraţi si nici interviul de la emisiunea Cooltura de pe TVR1, de la ora 18, cu violonistul Remus Azoitei, membru în juriu la vioară.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 17°C
IASI 26°C 16°C
CLUJ 23°C 17°C
CONSTANTA 24°C 17°C
CRAIOVA 29°C 18°C
BRASOV 26°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI