Recomandări culturale: Festivalul Internațional al Luminii din București, expoziția de pictură „Flori sălbatice din România", concerte de Paști

Jurnalista Loredana Iordache a adunat câteva idei despre locuri și oameni pe care merită să-i descoperiți.

19 Aprilie 2019, 10:05 (actualizat 19 Aprilie 2019, 10:15) Știrile TVR |
Recomandări culturale
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Muzeul Național de Artă al României împreună cu Societatea Română a Artiștilor Botanici organizează expoziția de pictură „Flori sălbatice din România - o istorie botanică". Expoziția reunește opere din colecția Muzeului Național de Artă al României și lucrări din patrimoniul muzeului Grădinii botanice D. Brandza din București. Ea pune în paralel lucrări artistice cu lucrări de interes științific, cele două viziuni complementare oferind o imagine nouă, proaspătă asupra frumuseții și unicității florei sălbatice a României.

Este în plină desfășurare Spotlight. Festivalul Internațional al Luminii din București de anul acesta marchează două evenimente majore ale anului: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București, care se vor reflecta în tema ediției, intitulată: EuropeLights.

Evenimentul va include instalații de lumină ale artiștilor locali și internaționali, ce vor transforma orașul într-o expoziție de artă digitală. Directorul artistic și curatorul celei de-a cincea ediții a festivalului de la București este directorul și producătorul Fête des Lumières - Lyon, Jean-François Zurawik.

La fel ca în anii anteriori, traseul principal al festivalului SPOTLIGHT este Calea Victoriei, care va găzdui instalații interactive, sesiuni de video-mapping și multe altele, într-o atmosferă ce va transforma Bucureștiul într-un adevărat Oraș al Luminilor, în care clădiri emblematice, încărcate de istorie, vor spune povestea modernă a spațiului urban.

Tot în contextul deschiderii sezonul cultural Romania Franța, Muzeul Colecțiilor de Artă găzduiește expoziția eveniment Eli Lotar dedicată fotografului și cineastui francez de origine română. Important reprezentant al avangardei pariziene, Eli Lotar este fiul poetului Tudor Arghezi. Expoziția, produsă de Galeria Națională Jeu de Paume și de Centre Georges Pompidou, constituie o binemeritată recunoaștere a contribuției lui Eli Lotar la conturarea modernismului fotografic și cinematografic. expoziția cuprinde circa 80 de fotografii de epocă și circa o sută de documente. O „reeditare" a retrospective dedicate lui Eli Lotar în 2017 la Centre Pompidou, ea constiutie o premieră absolută pentru România.

În Săptămâna Patimilor, VOCES - cvartetul de coarde cu cea mai lungă tradiţie în România, parte a Orchestrelor şi Corurilor Radio, vă invită să ascultați marți la Sala Radio una dintre cele mai emoționante lucrări legate de sărbătoarea Paștelui: Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce, ce poartă semnătura lui HAYDN, celebrul compozitor austriac.

În Joia Mare, în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI