Recomandări culturale: Festivalul Filmului Francez, Turneul Internațional Stradivarius, Expoziția Anima

Loredana Iordache ne aduce cele mai bune recomandări culturale. Film, teatru sau concert, sunt evenimente pe care merită să le descoperiți.  Unde puteți să mergeți în perioada următoare aflați în materialul video.

10 Mai 2019, 09:20 (actualizat 10 Mai 2019, 10:00) Știrile TVR |
Recomandări culturale
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Este în plină desfășurare a 23-a ediție a Festivalul Filmului Francez. Ediția din acest an se desfășoară pentru prima dată, în 13 orașe din țară, cu 146 de proiecții.

Unul dintre evenimentele far ale Sezonului România-Franța 2019, actuala ediție Festivalul Filmului Francez propune o temă care transcende timpul - „Paris, toujours..." purtând publicul printr-un periplu cinematografic având ca reper capitala Franței, de la momentul fondator al Revoluției din 1789 până într-un prezent al tinerei generații, ce oscilează între deziluzie și dorința de reinventare.

Publicul este invitat să descopere cele 23 de filme ale acestei ediții, care acoperă toată paleta de nuanțe a cinematografiei franceze, grupate în patru secțiuni: Competiția tinerilor regizori, Panorama filmelor franceze ale anului, Săptămâna Cahiers du Cinéma și Retrospectiva, dedicată în acest an lui Claire Simon.

Cinci invitați francezi vor fi prezenți la festival: realizatorii Pierre Schoeller, Claire Simon, Matthieu Bareyre și Marie Monge, dar și criticul Joachim Lepastier.

Dintre filme, "Un popor și regele său" sau Înoată sau te scufunzi"

A început Turneul Internațional Stradivarius, proiect important de muzică clasică, care prezintă anul acesta o serie de 14 concerte de vioară, harpă și dans contemporan, sub umbrela Sezonului Cultural Româno-Fancez.

Turneul numit "VIVE LA MUSIQUE!" aduce pentru prima dată în România o formă de exprimare creativă și muzicală unică care îmbină recitalurile de Vioară, și Harpă cu Dansul Contemporan.

• soliști: Vioară - ALEXANDRU TOMESCU, cel mai cunoscut și apreciat violonist contemporan din generația de tineri, deținător al dreptului de a cânta la vioara Stradivarius Elder Voicu, Obiect de Patrimoniu Național, Categoria Tezaur.

• Harpă - DELPHINE BENHAMOU - este frecvent invitată de numeroase orchestre naționale din Franța dar și la mari festivaluri din lume

• Coregrafie și dans: LARI GIORGESCU- Actor al TNB, unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți actori din generația de tineri român.

La Galeria AnnArt puteți vizita expoziția semnată de Sorin Ilfoveanu - ANIMA. Pe simeze sunt ridicate cele mai recente 13 lucrări în acrilic realizate în 2019, alături de 7 desene în tehnică mixtă.

"Siluete-suflete proiectate pe un pământ înalt, cu ritualuri lente în verde-violet, propun un nou taifas levantin cu surlă și lăută în atelierul recent al lui Sorin Ilfoveanu. Pictorul s-a instalat pe o cale a simplificării și epurării estetizante a traseului linear", spune Aurelia Mocanu, curatoare.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI