Recomandări culturale | Documentare și dezbateri la One World Romania

22 martie 2019, 08:54

O nouă premieră astăzi la Teatrul Naţional din Bucureşti. După o îndelungată absenţă, se joacă comedia „Preșul” de Ion Băieşu, în regia lui Mircea Cornişteanu. Un nou pariu cu un titlu longeviv pe scenele româneşti şi cu o lume colorată care se încăpăţânează să nu dispară, nu doar de la bloc. Considerată una dintre piesele  cu cele mai multe reprezentaţii ale teatrului românesc, comedia „Preșul” a avut premiera absolută în 1972, la Teatrul de Comedie. Personajele pline de vervă şi de haz ale piesei sunt interpretate acum la TNB de Emilia Popescu – alternativ pe rol cu Raluca Petra, Marius Rizea, Alexandru Bindea, Ovidiu Cuncea, Monica Davidescu, Tatiana Constantin, Tomi Cristin, Eduard Adam, Erika Băieșu, Irina Antonie și Alexandru Barbu.

Continuă Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania. 30 de ani de democrație în România și în Europa de Est reprezintă tema principală a festivalului. Nu trebuie să rataţi întâlnirile informale cu cineaștii, dezbaterile pe tema principală a ediției, workshop-uri și proiecții.  Astăzi, la ora 18.30, la ARCUB, puteţi vedea documentarul „Camorra”. Având la bază sute de ore de materiale filmate aparținând arhivei televiziunii italiene Rai, documentarul este un studiu al nașterii, consolidării și transformării Camorrei de-a lungul câtorva decenii.

Mâine va fi proiectat  la Cinema Elvira Popescu, „Hotel Iugoslavia” regizat de Nicolas Wagnieres.

Astăzi şi duminică puteţi merge la  performance-ul „An tan tina” susţinut de Nicoleta Lefter

La Sala Radio, pianistul multipremiat internaţional Florian Mitrea, va susţine un concert 100% Beethoven. Artistul care a câştigat în 2018 Festivalul International de Pian de la New York, ceea ce a dus la debutul său în celebra sala de concerte Carnegie Hall – şi dirijorul Ladislau Horvath – concertmaestru al orchestrei italiene Maggio Musicale Fiorentino, sunt „ingredientele” unei seri muzicale de neratat! În interpretarea Orchestrei Naționale Radio veţi asculta două compoziţii semnate de Beethoven: Concertul nr. 1 in do major pentru pian şi orchestră şi Simfonia a V-a (cunoscută si ca Simfonia Destinului).

În această perioadă, în zeci de teatre și instituții de cultură din Bucureşti şi din ţară se joacă spectacole incluse în Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”. Aceasta a fost iniţiată în anul 2002 cu scopul sensibilizării opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii cu probleme de existenţă şi sănătate din Romania. Emilia Popescu și Marius Manole sunt ambasadorii de anul acesta ai Campaniei „Artiştii pentru artişti” şi vă invită să luaţi parte la schimbarea de atitudine faţă de situaţia delicată, dar rezolvabilă a artiştilor noştri aflaţi în dificultate. Puteţi aşadar să alegeţi în această  perioadă reprezentaţiile din campanie consultând pagina uniter.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite