Recomandări culturale | Dirijori și interpreți de renume internațional, pe scena Ateneului Român și la Sala Radio

Dirijori şi interpreţi de renume internaţional vor concerta în perioada următoare atât la Ateneul Român cât şi la Sala Radio. Nu lipsesc nici spectacolele de teatru şi expoziţiile.

25 Ianuarie 2019, 10:54 (actualizat 25 Ianuarie 2019, 10:56) |
Recomandări culturale
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La Ateneul Român dirijorul britanic Leo Hussain va conduce Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu. În 2016, dirijorul debuta pe prestigioasa scenă a Operei Regale din Londra (Royal Opera House - Covent Garden) cu Oedipe de George Enescu, conducerea sa muzicală primind aprecierea unanimă a publicului și a criticii. Succesul său a fost urmat de reinvitarea sa la Opera Regală și de alte contracte în importante săli de concerte europene. Un promotor activ al creațiilor lui Enescu, Leo Hussain a răspuns invitației de a cânta de mai multe ori în ţara noastră.

Cunoscut de asemenea pentru interpretările operei lui Mozart, Leo Hussain a condus unele din cele mai importante orchestre din lume. Solista spectacolului este soprana Laura Nicorescu, a cărei voce unică a sunat în cele mai prestigioase Opere din lume. Din program Mozart şi Mahler.

La Teatrul Odeon, se joacă spectacolul "Hamlet" care  a avut premiera la finalul anului trecut. Regia, versiunea scenică și coloana sonoră, Dragoș Galgoțiu.

Este textul care îi oferă lui Dragoș Galgoțiu, regizor cunoscut pentru experiențele teatrale radicale și pentru fascinanta atmosferă pe care o au spectacolele sale, prilejul perfect pentru un discurs emoționant despre singurătate și moarte. Din distribuţie, Eduard Trifa, Marian Ghenea, Ana Maria Moldovan, Valentin Popescu, Ioana Bugarin, Vlad Bîrzanu şi alţi actori binecunoscuţi.

Peste șaptezeci de lucrări din patrimoniul Muzeului Naţional de Artă al României și din colecția Corneliu Baba pot fi admirate până în luna februarie la MNAR. Alături de picturi și desene din perioada de deplină maturitate a artistului expoziția include pentru prima oară lucrări din copilărie și din anii de școală precum și unele fotografii din arhiva familiei. Acestea reconstruiesc vizual firul evocărilor și mențiunilor din volumul de confesiuni cu același titlu.

În continuarea tradiţiei instaurate la Sala Radio în ultimele stagiuni, de a aduce în faţa publicului, la fiecare final de ianuarie, un titlu de operă, în formulă de concert, cu o distribuţie de exceptie, în această seară, Orchestra Nationala Radio prezintă celebra operă Trubadurul, ce poartă semnătura lui Verdi.

Una dintre cele mai cunoscute creaţii ale compozitorului italian,Trubadurul, a avut premiera la Roma, în 1853, un imens succes încă de la primele reprezentaţii, iar în primii 3 ani după premieră, 229 de montări cu Trubadurul au fost puse în scenă în întreaga lume.  Sub bagheta dirijorului de origine italiană David Crescenzi - în prezent dirijor invitat al Operei din Düsseldorf (Germania) - o veți aplauda pe soprana Brigitta Kele (în rolul Leonorei).

Tânăra pianistă Sînziana Mircea (26 de ani), un "fenomen" al scenelor internaționale, va cânta miercuri, la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, într-un concert 100% Beethoven.

Acestea au fost recomandările, astăzi de la ora 18.30, la emisiunea Cooltura, urmăriţi un interviu cu scriitorul Vlad Zografi despre cel mai recent roman al său, 7 octombrie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 0°C 2°C
IASI -3°C -3°C
CLUJ -6°C -6°C
CONSTANTA -1°C -2°C
CRAIOVA 0°C 2°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI