Recomandări culturale | Dans contemporan, concerte simfonice și expoziții, în următoarea perioadă, la București

8 februarie 2019, 09:09

La Centru Independent Coregrafic Linotip se joacă „Hot Dog”. Este un spectacol de dans contemporan despre arta în viața de zi cu zi și viața de zi cu zi în artă. Un concept ce confruntă publicul constant cu întrebarea: ce este arta și ce nu este considerat artă? În acest proces coregrafic de abstractizare puteți vedea, pe deoparte, aspectele de serialitate și multiplicare specifice pop-artului și, pe de altă parte, originalitatea expunerii coregrafice. Cadrele oscilează între artă și consumerism și se îndreaptă către ținta propusă de Andy Warhol, „clientul fericit”. Coregrafie, dramaturgie, concept scenografie – Massimo Gerardi SubsTanz/ distribuție: Ioana Marchidan, Irina Strungăreanu, Arcadie Rusu, Daniel Dragomir.

Dirijorul de origine britanică, Rumon Gamba, care se bucură de o frumoasă carieră artistică europeană va susţine un concert Brahms/ Elgar la Sala Radio. Acesta a fost dirijor principal şi director muzical în Suedia şi Islanda dar şi dirijor principal al Aalborg Symfoniorkester – Danemarca. Evenimentul de la Sala Radio se va desfășura cu participarea violonistei Cristina Anghelescu, care va interpreta „Concertul în Re major pentru vioară şi orchestră” semnat de Brahms, singurul concert de vioară creat de marele compozitor german și dedicat unuia dintre cei mai mari violoniști din toate timpurile: Joseph Joachim (1831 – 1907). În cea de-a doua parte a serii veți asculta la Sala Radio „Variaţiunile Enigma”, creație a compozitorului britanic Edward Elgar.

La Ateneul Român, în această seară, dirijorul Horia Andreescu va conduce Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu. Solişti  Cosmin Rafael Bălean – Duduk şi Cynthia Păuna la violă. Din program  Mozart, „Simfonia nr.25, în sol minor”,  Adrian Enescu- „Concert pentru duduk, violă și orchestră” şi Hector Berlioz- „Simfonia fantastică”.

La Muzeul de Artă Modernă Contemporană Pavel Şuşară puteţi vizita ultima expoziţie a lui Mihai Trifan, „Fabula Mundi”. Creaţia artistului a luat şi de această dată forme diverse, de la picturi pe pânză, până la colaje şi instalaţii. Expoziţia reuneşte peste 60 de lucrări din anii tinereţii până astăzi. De la artefacte, jucării vechi, fotografii, textile, pantofi, sticle, reziduri sau resturi de animale, toate i-au folosit artistului pentru colajele sale. Mihai Trifan este cunoscut publicului grație formulei sale artistice neconvenţionale. De mai multe ori s-a costumat şi a ţinut scurte performance-uri în pădure sau în locuri publice.

Astăzi, de la ora 18.30, la emisiunea Cooltura următiţi un interviu cu scriitorul Cosmin Perţa.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite