Recomandări culturale | Cele mai bune filme pentru copii, proiectate la KINOdiseea

5 aprilie 2019, 08:28

La Cinema Elvira Popescu este în plină desfăşurare KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr din Europa de Sud-Est. Copii, părinți, bunici, profesori, cinefili, cu toții sunt așteptați să urmărească cele mai bune filme educative de artă. Astăzi şi duminică va fi proiectat „Colț Alb”, în regia lui Alexandre Espigares. Cea mai fidelă adaptare a îndrăgitei cărți a lui Jack London, în competiție la Sundance și New York FF. Mâine, în aceeaşi locaţie, WISHES/DORINȚE, calup scurtmetraje, recomandat pentru copii de la grădiniţă şi clasele primare

Violonistul de talie internațională Remus Azoiței, un muzician al superlativelor va susţine un concert alături de Orchestra Națională Radio. Remus Azoiței cântă pe o vioară de patrimoniu universal Gagliano, creata în 1740, a înregistrat în premieră mondială integrală lucrărilor pentru vioară şi pian de Enescu (alături de pianistul Eduard Stan), pentru casa de discuri Hanssler (Germania) şi în 2001 a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică – Londra, la acel moment fiind cel mai tânar profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a instituţiei.

Remus Azoiței va interpreta la Sala Radio Concertul  în Re major pentru vioară și orchestra de Beethoven.

La ARCUB sunt programate în luna aprilie, la Sala Mare câteva dintre spectacolele de teatru îndrăgite de publicul larg dar și de critica de specialitate.

„Am iubit, am purtat, am pierdut”, versiunea românească a piesei „Love, Lost and What I Wore”, semnată de Nora și Delia Ephron, pusă în scenă de regizorul Emil Hoștină, se va juca în zilele de 7 și 20 aprilie, de la ora 20.00.

Bucuria, romantismul, iubirea și poveștile invadează scena în data de 10 aprilie, începând cu ora 19:00, odată cu spectacolul „Idolul și Ion Anapoda”, în regia Marianei Cămărășan, care aduce pe scenă actori remarcabili: Oana Pellea, Richard Bonovczki, Florina Gleznea, Cristina Casian, Istvan Teglas.

La Teatrul Mic se joacă „Legături primejdioase”, regizat de Cristi Juncu. Spectacolul  prezintă, într-un cadru feeric imaginat de scenografa Cristina Milea, o poveste despre un joc de intrigi amoroase.  Distribuție, Florin Piersic Jr., Diana Cavallioti, Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Silvana Mihai, Ana Bianca Popescu, Rodica Mandache, Beatrice Peter, Ionuț Vișan.

O recomandare pentru un sfârșit de săptămână istoric: în cadrul Sezonului România-Franța, astăzi, Institutul francez București, va găzdui o conferință susținută de domnul dr. Ernest Oberländer Târnoveanu, director general al Muzeului Național de Istorie a României. Discuţia va fi despre un obiect istoric reprezentativ pentru relațiile franco-române: Stindardul liturgic al domnitorului Ștefan cel Mare. Stindardul brodat în urmă cu peste 500 de ani şi oferit de Ştefan cel Mare mănăstirii Zografu de la Muntele Athos va fi expus alături de 26 de broderii bizantine românești la Muzeul Luvru din Paris.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite