Reclame "toxice" pentru bebeluşi. Promovarea laptelui praf va fi interzisă de anul viitor

Ministerul Sănătății vrea să ia măsuri drastice ca să încurajeze alăptarea nou-născuților. Bebelușii hrăniți astfel vor avea un sistem imunitar solid și vor fi mai feriți de boli, susțin specialiștii. Așa că reclamele la biberoane, tetine şi formule de lapte vor fi interzise. Oriunde. În România, se estimează că mai puțin de 30% dintre copii sunt hrăniți exclusiv la sân în primele 6 luni de viață. În creștere față de anii trecuți.

19 Septembrie 2019, 20:18 |
Reclame toxice pentru bebeluși
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Reclamale pentru promovarea înlocuitorilor laptelui matern ar trebui să dispară de peste tot, inclusiv de pe internet începând de anul viitor.

Sunt incluse pe lista produselor interzise și biberoanele, tetinele sau borcănașele cu diverse sortimente de mâncare.

În spitale, nu li se vor mai putea oferi medicilor, gravidelor, mamelor sau familiilor acestora, produsele destinate hrănirii bebeluşilor.

În maternităţi vor fi hrăniți cu lapte praf doar bebelușii care nu pot primi lapte matern din motive medicale.

Dacă aceste reguli nu vor fi respectate, vor fi aplicate sancţiuni de către angajaţii Ministerului Sănătăţii şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

În cazul persoanelor fizice, amenzile vor fi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei iar în cazul persoanelor juridice, amenzile vor ajunge până la 100.000 de lei.

Aceste măsuri vor duce la creşterea ratei alăptării, îmbunătăţirea nutriţiei copilului şi scăderea riscului de apariţie a obezităţii, susţine Ministerul Sănătăţii, instituţia care a iniţiat proiectul.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni. Apoi începe diversificarea, însă copilul ar trebui hrănit cu lapte matern până la 2 ani.

Maternitatea Spitalului Universitar este recunoscută de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca Spital prieten al copilului. Aici vin anual pe lume 2.700 de bebeluşii. Medicii şi asistentele promovează şi sprijină alimentaţia exclusivă la sân a nou-născuţilor. Elena s-a născut luni şi a fost alăptată prima dată imediat după ce a venit pe lume.

Alăptarea are avantaje şi pentru mame: contractă uterul și scade riscul de cancer de ovar şi sân.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 20°C
IASI 18°C 18°C
CLUJ 18°C 17°C
CONSTANTA 19°C 20°C
CRAIOVA 21°C 19°C
BRASOV 19°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI