Rechizitele s-au scumpit, spun părinții. Un ghiozdan complet echipat poate ajunge și la 800 de lei

20 august 2022, 18:03

În acest an, părinții sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar față de anul trecut, pentru începerea anului școlar. De exemplu, doar pentru două caiete A4, două caiete mai mici, un penar gata echipat și un stilou, un părinte plătește cel puțin 150 de lei.

Iar suma crește odată cu numărul de rechizite de care are nevoie fiecare elev.

Cei care aleg să-și facă toate cumpărăturile pentru începerea școlii în centrele comerciale pot alege dintr-o varietate mare de produse și de prețuri. De exemplu, prețul unui ghiozdan simplu, fără desene, este cuprins între 64 și 199 de lei, un penar costă între 29 și 59 de lei, caietele mici au prețuri până la 4 lei, iar cele A4 ajung și la 8 lei.

PREȚUL RECHIZITELOR ÎN SUPERMARKET

ghiozdan  64 lei – 199 lei

penar 29 lei – 59 lei

caiet  1,59 lei – 3,99 lei

caiet A4  4,79 lei -7,99 lei

GABRIEL STĂNESCU, director companie de distribuție, papetărie și birotică (Sursa: BANII AZI): Noi încercăm să menținem prețurile la nivelul anilor precedenți, pentru că ne dăm seama că este foarte greu în contextul actual. Un ghiozdan complet echipat se situează în intervalul 200- 250 de lei … 700 – 800 de lei.

ADRIAN MITROI, analist economic: Nu sunt cheltuieli, astea sunt investiții pe care le facem ca părinți, pentru tânăra generație. Mi-ar plăcea să văd aceste rechizite complet digitalizate. Creioanele şi cariocile sunt foarte bune şi cele de anul trecut, dar jocurile, interacțiunea, limbile străine ar putea foarte uşor să fie digitalizate.

Copiii din familii cu venituri mici primesc abia după ce începe școala tichete de 500 de lei pentru rechizite și alte materiale de care au nevoie la cursuri. Cererile trebuie depuse în prima zi a noului an școlar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite