Recenzarea pe bază de interviuri se prelungește cu o săptămână, până pe 24 iulie

Recensământul Populației
Recensământul Populației
13 iulie 2022, 17:19

Peste 100 de persoane îşi aşteptau rândul, încă de la 8 dimineaţa, să îşi declare datele la centrul fix de recenzare, deschis la sediul Institutului Naţional de Statistică.

Aceaşi situaţie şi la centrul deschis la sediul Primăriei Sectorului 6.

Sătui să aştepte recenzorul să le bată la uşă, dar şi speriaţi să nu fie amendaţi, românii s-au înghesuit în centrele de recenzare deschise în localităţile care au înregistrat cel mai mic procent în această etapă a numărării populaţiei.

La nivel de Capitală sunt deschise peste 30 de centre fixe de recenzare. Cele mai multe astfel de puncte sunt în sectorul 5. În sectorul 4, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, nu a fost deschis niciun astfel de punct până în prezent.

Peste 80% din populaţia României a fost recenzată. Bucureştiul este în continuare pe ultimul loc la recenzarea din uşă în uşă, urmat de judeţele Timişoara şi Ilfov. În judeţul Botoşani a fost atins pragul de 100% al populaţiei estimate.

Bogdan Drăghia – purtător de cuvânt Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor: De când s-au deschis aceste centre fixe, numărul zilnic de recenzări s-a dublat. Sperăm ca în perioada următoare să avem un număr cât mai mare de recenzori, cel puţin în municipiul Bucureşti, pentru că aici sunt cele mai mari probleme.

Paul Moldovan – administrator public Primăria Sectorului 6: Cererea e foarte mare. Acolo unde am avut un flux mare de persoane care aşteaptă am luat decizia să prelungim programul.

Cine refuză să participe la numărarea populaţiei riscă să fie amendat.

––––––––––––––––––––––––––––––––

Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor a decis prelungirea termenului de colectare de date pe bază de interviuri față în față cu încă 7 zile. Astfel, termenul final nu mai este 17 iulie, ci 24 iulie.

„Întrucât ritmul de recenzare la Recensământul Populației și Locuințelor 2021 în anumite localități este scăzut și nu permite recenzarea întregii populații rezidente a României până la data de 17 iulie, se impun măsuri pentru prelungirea perioadei de colectare a datelor prin interviu față-n față realizat de recenzori” – așa a justificat decizia Comisia Centrală pentru Recensământ.

Celelalte termene din programul de recensământ rămân aceleași.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite