Recensământ la Grădina Zoologică din Londra

Misiune grea pentru îngrijitorii de la Grădina Zoologică din Londra. A început celebrul recensământ al animalelor. Un test dificil pentru îngrijitori, care trebuie să recunoască pinguinii, să nu se lase păcăliţi de maimuţe, să caute felinele prin ascunzătorile din cuşti, să calculeze corect componenţa roiurilor de insecte şi numărul peştilor din acvarii.

04 Ianuarie 2020, 14:54 (actualizat 04 Ianuarie 2020, 14:55) Știrile TVR |

Cu pinguinii e relativ uşor: se ştie că sunt 91. Dar trebuie identificat fiecare şi trecut în lista cu particularităţile de penaj, de exemplu. Si, ca să stea cuminţi, trebuie serviţi cu bucate alese, evident. Despre lei, se ştie că sunt 4. Dar nu se poate să treci doar un număr. Fiecare animal trebuie văzut, aşa că e căutat sau momit să vină, cu tot felul de trucuri. La capre, e simplu: găleata cu mâncare - şi în spatele îngrijitorului se formează un adevărat alai. Trebuie înregistrate toate vietăţile, oricât de mici ar fi.

Operaţiunea e anevoioasă, durează o săptămână şi britanicii recunosc, totuşi, că uneori mai aproximează numerele. La Zoo trăiesc, în Londra, peste 19.000 de animale din mai mult de 750 de specii. Odată încheiat, bilanţul e trimis altor grădini Zoo din întreaga lume, pentru comparaţii. Inclusiv la Berlin, acolo unde locatarii se delectează, în aceste zile, cu o specialitate culinară: brazi rămaşi nevânduţi de Crăciun, ornaţi special cu tot felul de bucate pe placul dromaderilor, elefanţilor sau porcilor spinoşi.
Brazii sunt mîncaţi, aruncaţi în joacă, exploraţi, rostogoliţi, iar cadourile agăţate de ramuri: ardei, mere sau bucăţi de pâine - sunt savurate pe îndelete, pentru că au gust de sărbătoare.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI