Recensământ 2022: Ultima săptămână în care vă mai puteţi recenza, apoi riscaţi să fiţi amendaţi

Am intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte recensământul. Este ultima săptămână în care vă mai puteţi recenza, apoi riscaţi să fiţi amendaţi. Printre oraşele codaşe sunt Bucureştiul, Iaşiul şi Timişoara.

25 Iulie 2022, 10:39 (actualizat 25 Iulie 2022, 11:48) Știrile TVR |

Persoanele care nu au apucat până acum să se autorecenzeze ori să fie recenzate o pot face până la pe 31 iulie, termenul limită anunțat de INS, după decizia de a prelungi pentru a doua oară campania.

Recenzarea în teren continuă. Aveţi la dispoziţie mai multe opţiuni facile de a vă recenza: fie veţi fi contactat la domiciliu sau veţi primi acasă o înştiinţare cu numărul de telefon al recenzorului de circumscripţie prin care veţi stabili împreună data şi ora la care veţi fi prezent la locaţie.

Autoritățile recomandă participarea la recensământ, pentru îndeplinirea obligaţiei legale, astfel veţi evita aplicarea unei sancţiuni contravenţionale de către instituţiile abilitate.

Persoanele care refuză recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei, iar pentru cele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidenţiale sunt prevăzute amenzi în cuantum cuprins între 1.500 şi 5.000 lei.

Premierul Nicolae Ciucă a solicitat, vineri, autorităţilor locale să ia măsuri pentru finalizarea recensământului până la 31 iulie, menţionând că, din datele primite, sunt probleme în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.

"Ne apropiem de finalizarea recensământului. Acesta trebuie finalizat până pe data de pe 31 iulie, în conformitate cu legea şi cu angajamentele pe care le-am avut cu programul Băncii Mondiale. Ca atare, din datele pe care le am, în momentul de faţă, peste 85% din recensământ s-a desfăşurat, ceea ce poate să constituie un grad de desfăşurare satisfăcător. Mai sunt câteva zile până la sfârşitul lunii şi cred că putem, prin intermediul autorităţilor locale, Prefecturi, Primării, prin sprijinul pe care îl pot acorda de la o localitate la alta, dintr-un judeţ în altul, cu recenzori, să asigurăm finalizarea acestui demers", a afirmat Ciucă.

Până la data de 20 iulie 2022 au fost recenzate la nivel naţional aproape 17 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 87,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată la începutul recensământului (19,02 milioane).

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI