Realizatoarea TVR Elise Stan a fost decorată de președintele Klaus Iohannis. Au mai primit distincții dirijorul Ion Marin și arhitectul Emil Barbu Popescu

14 ianuarie 2019, 17:08

Realizatoarea TVR Elise Stan a fost decorată cu Ordinul Național pentru Merit în Grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru rolul important în promovarea noilor talente din rândul tinerilor artiști, pentru contribuția avută la descoperirea unor valoroși interpreți de muzică populară, pentru talentul pus în slujba promovării folclorului românesc, prin care a ținut aprinsă flacăra spiritualității românești, a păstrării tradițiilor și identității ființei naționale.

Elise Stan, realizator TVR: Miile, poate sutele de mii de ore de emisiuni pe care le-am realizat la Televiziunea Română au însemnat adevărate lecții de cultură populară. Sigur că mulțumesc Televiziunii Române pentru că mi-a oferit cadrul necesar.

Elise Stan este, în prezent, producătoarea talent-show-ului de folclor Vedeta populară difuzat pe TVR1 și prezentat de Iuliana Tudor.

Maestrul Ion Marin, personalitate a scenei muzicale internaționale, a fost decorat de președinte cu Ordinul Național pentru Merit în grad de Comandor, pentru promovarea artei muzicale românești în străinătate.

Emil Barbu Popescu, fost decan, rector și președinte al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” a fost decorat cu Ordinul Național Steaua României în Grad de Cavaler.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat rolul important pe care oamenii de cultură îl au în societate.

Cantus Mundi, inițiată de Ion Marin, a oferit un scurt moment artistic în cinstea Zilei Culturii Naționale pe care o sărbătorim pe 15 ianuarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite