Realitatea virtuală, în aviația militară americană

10 decembrie 2020, 18:50

Galaxy este cel mai mare avion de transport al Forțelor Aeriene Americane. În baza Ramstein din Germania, militarii care întrețin astfel de aparate se pregătesc cu ajutorul realității virtuale.

Brian Crea, US Air Force : „Am putea avea nevoie ca un avion C-17 sau C-5 să trebuiască degivrat. Acea operaţiune poate fi periculoasă din mai multe puncte de vedere. În aceste condiţii, foloseşti oameni care nu au mai stat într-un utilaj de degivrare, care este un camion cu un tun care stropeşte cu lichid special avionul. Și oamenii se ridică de la sol şi se sperie, devin nervoşi.”

Militarii din Ramstein învață cu ajutorul realității virtuale mult mai repede și mai în siguranță să degivreze avioanele C-17 sau C-5, să le alimenteze sau să scoată combustibilul din rezervoare.

Christopher Alderman, US Air Force: „Oameni care lucrează cu C-17 vin aici şi nu cunosc avionul C-5. Şi că să îi pregătim fără să afectăm în vreun fel aparatele de zbor echipamentul VR pentru C-5 este soluţia cea mai bună.”

Baza aeriană de la Ramstein este cea mai mare bază a Forțelor aeriene americane din afara SUA. Militarii o folosesc fără întrerupere de aproape 70 de ani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă