Reactorul 2 de la Cernavodă funcţionează la jumătate din capacitate, iar Unitatea 1 a fost oprită din cauza unei defecţiuni

Producătorul de energie Nuclearelectrica, care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat duminică că puterea Unităţii 2 a centralei va fi redusă la 55%, după ce societatea a informat, că a oprit controlat Unitatea 1 din cauza unei defecţiuni.

25 Martie 2018, 16:36 (actualizat 25 Martie 2018, 18:10) Știrile TVR |
Nuclearelectrica / FOTO: Nuclearelectrica

ACTUALIZARE Nuclearelectrica a anunțat print-un comunicat că puterea Unitatii 2 a CNE Cernavoda va fi redusă la 55% (aproximativ 300 MW).

Reducerea de putere a Unității 2 CNE Cernavodă este cauzată de necesitatea înlocuirii unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensare, din partea clasică a centralei. Reducerea de putere până la 55% este necesară în vederea opririi echipamentului pentru reparații. Pe durata reducerii de putere, Unitatea 2 CNE Cernavodă va fi conectată la Sistemul Energetic Național și va funcționa la o putere de 300 MW.

Unitatea 2 CNE Cernavodă va reatinge puterea nominală după efectuarea lucrărilor de remediere și înlocuirea echipamentului, durata preconizată a reducerii de putere fiind de cca 16 ore până la atingerea puterii nominale. Reducerea de putere a Unității 2 și lucrările de remediere nu vor avea impact advers asupra personalului, populației și mediului înconjurător, acestea fiind realizate în funcție de specificațiile și procedurile centralei”.

....................................................................................................................................................................

S.N. Nuclearelectrica SA anunță printr-un comunicat că Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost oprită controlat în dimineața zilei de 25 martie 2018, ora 09:20.

Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavodă a fost determinată de apariția unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, iar acționarea în conformitate cu proiectul centralei conduce la necesitatea opririi controlate.

Specialiștii CNE Cernavodă analizează integrat cauza, iar Unitatea 1 va fi repornită imediat ce lucrările de remediere vor fi finalizate. Estimăm că oprirea va avea o durată de aproximativ 48 de ore.

Lucrările de remediere nu vor avea niciun impact advers asupra personalului, populației și mediului înconjurător, acestea realizandu-se în conformitate cu procedurile specifice ale centralei”.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI