VIDEO TELEJURNAL

Reacţii politice la anunţul premierului de abrogare a ordonanţei

Administraţia Prezidenţială crede că prin decizia de abrogare a ordonanţei se face un pas important pentru corectarea situaţiei create, în timp ce partidele de opoziţie aşteaptă clarificări şi asigurări publice din partea PSD că va renunţa la alte măsuri abuzive.

05 Februarie 2017, 18:01 (actualizat 05 Februarie 2017, 18:28) Știrile TVR |
Reacții la anunțul premierului privind ordonanța 13
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Se face un pas important pentru a corecta situaţia creată. Guvernul a greşit flagrant şi Guvernul este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o. Oamenii care protestează au cerinţe legitime, democratice, corecte, iar Guvernul trebuie să înţeleagă că cetăţenii nu acceptă nimic mai puţin", a precizat Preşedinţia.

Liderii PNL însă mai cer clarificări şi asigurări publice din partea PSD că va renunţa la încercările de a lovi în DNA şi alte instituţii cu rol în lupta anticorupţie.

USR în schimb cere demisia guvernului. Liderii USR se opun prorogării ordonanţei şi anunţă că nu vor participa la dezbaterile propuse de PSD.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că prin decizia de abrogare a ordonanţei, partidele aflate la guvernare au recunoscut că au greşit când au modificat prin ordonanţă Codurile Penale. "Aceasta este decizia corectă: o ţară nu poate fi condusă prin ordonanţe de urgenţă", a transmis Kelemen, printr-un comunicat.

UDMR: O ŢARĂ NU POATE FI CONDUSĂ PRIN ORDONANŢE

Kelemen Hunor: "Partidele aflate la guvernare au recunoscut faptul că au greşit când au decis modificarea prin OUG a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Aceasta este decizia corectă: o ţară nu poate fi condusă prin ordonanţe de urgenţă. Decizia de azi remediază doar o eroare a guvernului, problema de fond însă rămâne: mai mult de 40 de articole ale Codului Penal sunt neconstituţionale. Noi vrem un stat de drept şi legi clare, corecte. Însă pentru aceasta avem nevoie de modificarea - prin dezbatere parlamentară - a Codului Penal". (Sursa: Agerpres)

Au apărut tot mai multe reacţii şi din guvern sau PSD.

Juriştii explică şi ei actuala situaţie.

Iar procurorul general a reacţionat imediat după anunţul oficial al premierului: "Este o decizie corectă, cred că trebuie discutate în Parlament şi trebuie discutate în prezenţa unor jurişti reputaţi, aşa cum am arătat anterior.

"Efectiv sunt şi eu impresionat de faptul că, iată, societatea civilă a reuşit să readucă lucrurile la ordine şi raţiunea este cea care a readus lucrurile pe făgaşul lor normal, a mai precizat Augustin Lazăr.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 15°C
CONSTANTA 10°C 11°C
CRAIOVA 12°C 19°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI