Reacţii aprinse din partea Puterii și a Opoziției, după declaraţiile președintelui Klaus Iohannis despre buget

8 mai 2018, 19:48

Programul de guvernare al PSD nu respectă Legile economiei, spune preşedintele Klaus Iohannis: „Este vorba de un fel de magie economică, care a fost propusă de PSD. Scăderea impozitelor, creșterea salariilor și realizarea tuturor celorlalte lucruri este o ecuație care cu greu poate fi dusă la bun sfârșit. […] Nu vedem însă nici drumuri, nici autostrăzi, nici școli, nici spitale. Nimic!”

O listă de minciuni, a fost reacția liderul PSD, Liviu Dragnea, care a adăugat că acuzațiile președintelui pot constitui un atac la siguranţa naţională.

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, vizată şi ea de criticile aduse de Klaus Iohannis, i-a cerut preşedintelui să lase guvernul în pace. Nu a putut explica, însă, de ce absorbţia de fonduri europene este sub nivelul promis în programul de guvernare.

Reacţii au venit şi din partea Opoziţiei.

Execuţia bugetară arată că statul român functioneaza în pierdere. Cheltuielile bugetare au crescut în cel mai accelerat ritm din ultimii 7 ani şi sunt cu un miliard de euro mai mari decat veniturile, o spun chiar datele oficiale ale ministerului de Finanţe.

România a fost avertizată de mai multe ori anul trecut de Comisia Europeană că NU a luat măsurile necesare pentru a corecta deviaţia deficitului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite