Reacții la schimbarea administrației în SUA. Mesaje în valuri către Washington, din toate colțurile lumii

21 ianuarie 2021, 07:47

”E mai mult decât o tranziţie. E o oportunitate de a revigora relaţia noastră transatlantică, relaţie care a suferit mult în ultimii patru ani”, a transmis Charles Michel, președintele Consiliului Uniunii Europene.

”Suntem bucuroşi, dar să nu uităm că SUA, cea mai puternică democraţie din lume a fost sedusă de populism. Trebuie să luptăm împotriva polarizării, şi să ne bazăm politicile pe raţiune şi adevăr”, a spus Frank-Walter Steinmeier, preşedintele Germaniei.

”Aştept cu nerăbdare să colaborez cu Joe Biden, să consolidăm parteneriatul dintre ţările noastre şi să cooperăm în domenii că schimbările climatice, upta anti-COVID”, a transmis Boris Johnson, premierul britanic.

”Polonia şi SUA sunt legate de interese comune privind viziunea asupra lumii, asupra ameninţărilor, riscurilor, tehnologiilor, 5G de exemplu. În pofida schimbării de administraţie sunt convins că relaţiile noastre vor fi foarte bune”, a spus și Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei.

”Cred că va fi o relaţie caldă. Avem un fundament solid în relaţiile noastre, importante şi speciale. Ne axăm pe cooperarea aprofundată În materie de apărare, informaţii de securitate, economie şi prosperitate. Acum au prioritate problemele provocate de COVID, precum și schimbările climatice”, a transmis Karen Pierce, ambasadorul britanic în SUA.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite