Reacțiile europarlamentarilor români, după audierea fostei șefe a DNA: Unii au apreciat prestația Laurei Codruța Kovesi, alții, nu

26 februarie 2019, 23:57

Cristian Preda, europarlamentar, grupul Popularilor Europeni: „Laura Codruța Kovesi a lăsat o impresie excelentă printre colegii din Parlamentul European, suntem chiar înaintea votului și sper ca, după vot, să avem o nominalizare a acestei femei excepționale care vine din România, pentru conducerea Parchetului European”.

Renate Weber, europarlamentar, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa: „Mi s-a părut că nu ne-a oferit mare lucru în ceea ce privește ideile privind această instituție, practic tot timpul a fost în defensivă, în defensivă era și când s-a lăudat, așa mi s-a părut”.

Monica Macovei, europarlamentar, grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni: „O impresie foarte bună, profesionist. Ceea ce s-a văzut mai clar în a doua parte, în prima parte întrebările au fost aranjate de PSD, s-o pună în defensivă, adică au fost atacuri. În partea a doua au fost mai multe întrebări și au insistat pe întrebări de genul profesioniste, pe experiența ei, și e incomparabilă experiența doamnei Kovesi cu a unei persoane chiar din Vest”.

Maria Grapini, europarlamentar, Alianța Socialiștilor și Democraților Europeni: „Din păcate, n-a răspuns la jumătate din întrebările puse și n-a răspuns corect, adică a mințit. Pe mine, sigur, ca român, mă doare, pentru că nu am putut avea un candidat onest, care să poată deține această funcție importantă”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite