Reacții politice după ce Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu pentru funcția de premier. Marcel Ciolacu: Este evident faptul că președintele României dorește o continuare a crizei politice

26 februarie 2020, 20:36

Marcel Ciolacu, la TVR: „Este evident faptul că președintele României dorește o continuare a crizei politice. […] Prima dată când am auzit [despre nominalizarea lui Florin Cîțu. n,r] am zis că ce e asta, gluma serii?”

Ciolacu a precizat că PSD va vota împotriva guvernului condus de Florin Cîțu. „Vom vota împotrivă sau ne vom abține la vor, dar principal e ca parlamentarii să își exercite mandatul. Vom căuta toate pârghiile să ne apărăm la acest asalt pentru anticipate. Vom discuta cu ceilalți colegi, dar și cu lideri ai altor partid”, a spus social-democratul.

„Vom avea o strategie pe care o vom discuta cu colegii noștri. Nu înțelegem rostul anticipatelor cu trei luni înainte de alegerile la termen”, a mai declarat liderul PSD.

Alina Gorghiu, senator PNL, la TVR: „Sunt ‘vinovatul’ care l-au adus pe Florin Cîțu în politica românească și în PNL, tocmai pentru că am crezut că are un CV care-l recomandă pentru politica mare a României. Avem un număr insuficient de oameni  cu expertiză în domeniul economic și în domeniul financiar. Florin Cîțu este o propunere din actuala echipă guvernamentală, ministrul Finanțelor, care a reușit într-un timp record să facă  rectificare bugetară, să închidă bugetul pe 2019, să elaboreze proiectul de buget pe 2020 în termenul legal. Câți miniștri ai Finanțelor înainte de Florin Cîțu au reușit să facă asta?”

Mihai Tudose, europarlamentar PSD, la TVR: „Este cea mai inacceptabilă propunere. […] Admir consecvența PNL-ului și a domnului președinte în a declanșa alegeri anticipate. Și atunci, ca nu cumva să pună pe cineva votabil, l-a pus pe Cîțu.”

Ionuț Moșteanu, deputat USR, la TVR: „Eu personal văd o mică contradicție în faptul că domnul Cîțu n-a fost propunerea PNL azi la consultări și totuși  a apărut ca premier desemnat. Noi ne-am arătat disponibilitatea de a participa la ieșirea din această criză. „

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite