Reacții la intenția de modificare a legilor justiției. Comisia Europeană cere explicații

24 august 2017, 19:15

Comisia Europeană şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au cerut Ministerului Justiţiei să dea publicităţii proiectele de lege privind Justiţia. Toată lumea vrea să vadă exact ce conţin, însă ministrul Tudorel Toader nu a mai ajuns la minister. A plecat la Judecătoria Urziceni, să vadă ce probleme are. În locul ministrului a răspuns liderul PSD Liviu Dragnea. El a precizat că ministerul va trimite proiectele în primă fază la CSM, apoi le va da publicităţii. Liderul PSD spune că nu înţelege de ce schimbările anunţate de Tudorel Toader au stârnit un val de critici.

Liviu Dragnea: „Sincer, nu am înțeles împotriva a ce protestează. Mie mi se pare că s-au grăbit toți, inclusiv președintele”.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a scris pe Facebook că modificările anunţate de Tudorel Toader sunt necesare: „Reprezintă un demers necesar pentru a rezolva problemele din sistemul de justiţie. În al doilea rând, aceste modificări derivă din importanţa apărării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”, a precizat Tăriceanu. El mai spune că este regretabil că se încearcă scoaterea românilor în stradă.

Între timp, curg criticile la adresa modificărilor anunţate. Forumul Magistraţilor, DNA şi Parchetul General au criticat propunerile ministrului.

Ramona Bulcu, purtător de cuvânt Parchetul General: „Au fost trase semnale de alarmă cu privire la trecerea Inspecției Judiciare în subordinea ministrului Justiției, numit politic”.

Săptămâna viitoare, ministrul Justiţiei trebuie să anunţe şi modificările la codurile penale. Între timp, protestatarii pregătesc o nouă ieşire în stradă, duminică.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă