Reacții după scandalul din Parlament. Ciucă: România nu are nevoie de destabilizare. Ciolacu: Este inacceptabil ce s-a întâmplat

11 mai 2023, 13:47

Este mai important ca oricând, ţinând cont de actualul context în care avem războiul la graniţă, ca, indiferent de partid, indiferent de locul unde ne desfăşurăm activitatea, dar mai ales clasa politică şi liderii politici să dea dovadă de responsabilitate şi să nu creăm astfel de evenimente care pot să degenereze. Eu cred că este foarte important, de asemenea, ca oamenii să fie foarte bine informaţi şi indiferent de ce demers este în analiză şi urmează să fie supuşi unei decizii, să aibă imaginea clară a conţinutului şi să nu se lase induşi în eroare de anumiţi factori care nu urmăresc nimic altceva decât destabilizare. România nu are nevoie de destabilizare, a spus premierul Ciucă, întrebat ce măsuri vor fi luate după incidentele de miercuri de la protestul AUR din faţa Parlamentului.

Liderii grupurilor parlamentare vor prezenta în Biroul permanent propuneri cu privire la evenimentele de miercuri din Parlament în care a fost implicat AUR, a declarat, joi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a adăugat că este „inacceptabil” ceea ce s-a întâmplat.

„Cred că o să se discute în interiorul Biroului permanent, am văzut că liderii de grup au început să îşi nuanţeze părerile şi sunt ferm convins că liderii de grup vor veni cu anumite propuneri în Biroul permanent. Haideţi să vedem cu ce vin liderii de grup”, a afirmat Ciolacu, întrebat dacă vor fi luate măsuri împotriva AUR care a făcut miercuri scandal în Parlament şi în jurul Palatului Parlamentului.

În opinia sa, „oricum, este inacceptabil ce s-a întâmplat”.

A fost o manipulare. Cu toţii ştim că toate cele spuse de către ei că ar fi prinse în acele legi, că se vând copii, toate au fost nişte minciuni şi românii se vor lămuri într-o perioadă scurtă de timp că nimeni nu ia niciun copil şi nu fură niciun copil. Au copiat ce făcea USR acum vreo 3 – 4 ani şi alte partide, în acel moment, aplaudau acest lucru. Asta înseamnă să laşi să se creeze precedent. (…) Ţin foarte mult la funcţionarea Camerei Deputaţilor şi a Parlamentului şi cred că este corect ca liderii de grup, fiindcă ei sunt interfaţa cu colegii mei deputaţi, să vină cu aceste propuneri„, a subliniat Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite