Reacții după retragerea premierului desemnat. F. Roman: Un gest de mare responsabilitate. Ciolacu: Cel mai bun lucru pentru români

12 martie 2020, 16:18

 

”Premierul desemnat Florin Cîţu a făcut un gest de mare responsabilitate şi a luat decizia de a renunţa la mandat”, a declarat Florin Roman.
Acesta a spus că România este în război cu epidemia de coronavirus, iar pe timp de război nu se schimbă ”comandantul navei”.
Potrivit acestuia, Ludovic Orban este mandatat de către colegii din PNL să strâng toată clasa politică în jurul lui pentru a reuşi să depăşească acest moment dificil.
Roman a adăugat că ”nu se opreşte ţara în loc din această retragere”, dar că PNL ”a optat pentru o chestiune care poate costa electoral”, dar prioritatea partidului este gestionarea luptei cu virusul.
Întrebat dacă Florin Cîţu a fost desemnat pentru ca guvernul să nu fie votat, Roman a răspuns că ”nici vorbă de aşa ceva”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat, joi, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat, că este „cel mai bun lucru care se putea întâmpla pentru români”. „Eu nu funcţionez pe anunţuri, voi aştepta, am auzit şi eu ştirea, a anunţat Administraţia (n.r. Prezidenţială), presupun că e un lucru serios, e cel mai bun lucru care se putea întâmpla pentru români. Ce vă promit ca preşedinte al Camerei, vom urgenta toate audierile pentru învestirea unui nou Guvern”, a afirmat Ciolacu, întrebat dacă PSD va merge la consultări cu nume de premier. „Nu ştiu, vom vedea, staţi să vină hârtia”, a adăugat Ciolacu.

 

USR, după ce Cîțu și-a depus mandatul de premier: Dovada că totul a fost o șaradă „Premierul desemnat Florin Cîțu și-a depus mandatul cu mai puțin de o oră înainte de vot! Este dovada că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni a fost o șaradă”, scrie USR pe Facebook. Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului, de la ora 16.00.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a calificat gestul premierului desemnat Florin Cîţu de a-şi depune mandatul drept „o desconsiderare la adresa instituţiei Parlamentului” şi „o bătaie de joc la adresa tuturor românilor”. „Este literalmente o desconsiderare a instituţiei Parlamentului, o bătaie de joc la adresa Parlamentului şi la adresa tuturor românilor. Asistăm la o mascaradă fără de sfârşit”, a afirmat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului. Potrivit acestuia, decizia lui Florin Cîţu de a-şi depune mandatul reprezintă „un comportament iresponsabil”. „Este un comportament iresponsabil, un fel de golănie, similar cu jocul alba-neagra. (…) E o ruşine pentru PNL, e o ruşine pentru România”, a adăugat liderul ALDE.

 

„Este o surpriză de proporții. Este, după părerea mea, cea mai neverosimilă situație politică cu care mă întâlnesc în 30 de ani „Nu e vorba de o situație obișnuită. România e în război acum. Nu un război cu o armată inamică, ci cu o criză cu care nu ne-am mai confruntat niciodată. În război e desemnat un general care să conducă Guvernul și fuge. Într-o țară normală era împușcat pentru dezertare”, a declarat Victor Ponta.

„Astăzi am văzut niște lideri politici mici, meschini, care au optat pentru un joc politicianist (…) România aștepta azi de la noi, de la Parlamentul României, învestirea unui guvern care să se poată ocupa din acest moment de felul în care ne apărăm copii, bunicii de perspectiva virusului (…) Am avut o bătaie de joc și o ironie la adresa oricărei reguli democratice prin care premierul desemnat a plecat acasă cu coada între picioare” a declarat liderul USR, Dan Barna.

Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială. Klaus Iohannis a luat act de decizie și va susține o declarație de presă joi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite