Reacții după moartea Tinei Turner. Elton John: O legendă totală. Joe Biden: Un talent unic într-o generație care a schimbat muzica. NASA: Simply the best. O legendă muzicală care a strălucit pe scenă și în milioane de inimi

25 mai 2023, 08:04

Agenția spațială americană i-a adus un omagiu Tinei Turner pe rețelele sociale. „Simply the best. Legenda muzicală Tina Turner a strălucit pe scenă și în milioane de inimi drept regina rock ‘n’ roll-ului” – a scris NASA pe Twitter.

 

Un mesaj omagial a venit și de la președintele SUA.

Înainte de a fi regina rock and roll-ului, Tina Turner a fost fiica unui fermier din Tennessee. În copilărie, a cântat în corul bisericii înainte de a deveni una dintre cele mai de succes artiste din toate timpurile.

Pe lângă faptul că a fost un talent unic într-o generație care a schimbat pentru totdeauna muzica americană, puterea personală a Tinei a fost remarcabilă. Depășind greutăți și chiar  abuzuri, și-a construit o carieră de neuitat, o viață și o moștenire.

Jill și cu mine trimitem dragostea și rugăciunile noastre soțului ei, Erwin, restului familiei Turner și fanilor din întreaga lume, care astăzi o plâng pe femeia despre care sunt de acord că a fost „pur și simplu cea mai bună.” – a scris Joe Biden pe Twitter.

Și fostul președinte american Barack Obama a reacționat după moartea marii artiste: „Tina Turner a fost dură. A fost puternică. A fost de neoprit. Nu a avut regrete – a spus și a cântat adevărul ei prin bucurie și durere; prin triumf și tragedie. Astăzi ne alăturăm fanilor din întreaga lume pentru a o onora pe regina rock and roll-ului, o stea a cărei lumină nu se va stinge niciodată.”

 

Am pierdut-o pe una dintre cele mai emoționante și electrizante interprete ale lumii. O legendă totală în înregistrări și pe scenă. A fost de neatins. Condoleanțe lui Erwin și familiei sale. Cea mai tristă veste” –  a scris artistul Elton John pe Instagram.

(w400) Mesajul lu

 

Șocată. Întristată. Transmit condoleanțe familiei și celor dragi ai Tinei Turner” – este mesajul unei alte artiste americane, Diana Ross, la moartea Tinei Turner.

Un mesaj emoționant a transmis și Mick Jagger. „Sunt atât de întristat de trecerea în neființă a minunatei mele prietene Tina Turner. A fost cu adevărat o interpretă și o cântăreață extrem de talentată. A fost o inspirație, a fost caldă, amuzantă și generoasă. M-a ajutat foarte mult în tinerețe și nu o voi uita niciodată” – a scris artistul pe Twitter.

 

Tina, o femeie incredibilă, o cântăreață autentică, un talent unic, sunt onorat că am cunoscut-o. RIP Tina” – a scris, la rândul său, Tom Jones.

 

Un mesaj plin de emoție a transmis  cântăreața Alicia Keys, care a scris despre Tina Turner că a fost o „forță” a muzicii, „o războinică”.

(w460) Mesajul Al

După o suferință îndelungată,  regina Rock’n Roll s-a stins în casa ei de lângă Zurich, în Elveția. Tina Turner a avut o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, inclusiv cancer, un accident vascular cerebral și insuficiență renală.

Născută în Statele Unite, pe numele real Anna Mae Bullock, a fost una dintre cele mai îndrăgite cântărețe rock, cunoscută pentru prezenţa sa scenică și pentru o serie de hituri, printre care „The Best”, „Proud Mary”, „Private Dancer” și „What’s Love Got to Do With It”. Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renunţat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariţii publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viaţa ei. În 2021, a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară. Anul acesta, HBO a lansat documentarul „Tina”, la care a contribuit și artista.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite