Reacții după demisia lui Ludovic Orban. Dâncu: Se încearcă să se simuleze că acest guvern a plătit pentru greșelile de guvernare. Cioloș: Un semnal şi o nevoie să intrăm într-o nouă fază

7 decembrie 2020, 20:01

Dâncu: Se încearcă să se simuleze că acest guvern a plătit pentru greșelile de guvernare

Această demisie este de neînțeles, spune Vasile Dâncu, pentru că negocierile pentru formarea unui nou Guvern ar trebui să se desfășoare numai după ce se formează parlamentul constituțional, adică după data de 21 decembrie.

A fost un gest care arată recunoașterea faptului că românii au taxat întreaga politică guvernamentală din acest an, pentru că premierul a amestecat prea mult discuția electorală cu guvernarea, este de părere Vasile Dâncu.

Se încearcă să se simuleze că acest guvern a plătit pentru greșelile de guvernare și în două săptămâni același om poate să apară ca un personaj nou și să înceapă un nou proiect, crezând că oamenii uită, dar oamenii nu uită, a conchis Vasile Dâncu.

El a mai adăugat că, după părerea sa, un guvern de coaliție se va naște foarte greu.

Cioloș: Un semnal şi o nevoie să intrăm într-o nouă fază

Potrivit europarlamentarul Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, depunerea mandatului de către Ludovic Orban este „un semnal şi o nevoie să intrăm într-o nouă fază pentru constituirea unei majorităţi care să propună un program de guvernare reformator pentru România”.

„Şi pentru asta era nevoie şi e nevoie de un semnal că intrăm într-o nouă fază. Deci domnul preşedinte va avea în aceste condiţii posibilitatea să vină cu o propunere care să fie discutată apoi şi care să construiască o majoritate care, spre deosebire de domnul Ciolacu, eu spun că este posibilă, şi mie mi se pare destul de clară. (…) Vor exista redistribuiri, pentru că avem mai multe partide care se pare că n-au intrat în Parlament şi atunci acele procente vor fi redistribuite către partidele care au intrat în Parlament. Şi eu cred că se poate construi o majoritate de centru-dreapta care să guverneze România. Dar e important pentru noi ca această majoritate nu doar să guverneze de dragul guvernării, ci să reformeze România”, a arătat Cioloş.

El a precizat că noul premier trebuie să fie unul reformator, care să accepte un program de guvernare care să modernizeze România.

Europarlamentarul Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, a declarat că, dacă preşedintele Klaus Iohannis îl va propune pentru funcţia de premier, este gata să îşi asume această responsabilitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite