Reacții după declanșarea procedurii de revocare a șefei DNA. Scena politică e împărțită

22 februarie 2018, 20:21

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL: „Avem parte de o seară tristă pentru justiția din România. Este tristă nu pentru că DNA se identifică cu persoana procurorului-șef, este tristă pentru că ministrul Justiției, Tudorel Toader, în lupta dintre DNA și infractori, a ales să fie de partea infractorilor. Revocarea procurorului-șef al DNA nu este oportună în acest moment. Niciunul dintre argumentele invocate de ministrul Justiției nu este suficient pentru revocarea procurorului-șef DNA”.

Ludovic Orban, președinte al PNL: „Nu este o surpriză pentru mine această decizie. Argumentele sunt extrem de șubrede, nu aduc nimic nou. Niciunul dintre argumente nu constituie un temei pentru a demara revocarea procurorului șef al DNA. Sunt aceleași ciorbe reîncălzite, la care procurorul șef a dat răspunsuri. Prin această decizie, domnul Toader s-a descalificat profesional, a dezbrăcat haina profesională și a îmbrăcat haina politică.”

Șerban Nicolae, senator PSD: „Este o decizie fără precedent, dar fără precedent au fost şi o serie întreagă de fapte şi acte grave, de natură de a submina buna funcţionare a instituţiilor constituţionale în România. Ceea ce a semnalat ministrul Justiţiei relevă lucruri foarte grave, unele cel puţin aparent cu aspect de natură infracţională. Cred că decizia pe care o ia preşedintele României va fi una eminamente politică. Nu va fi o chestiune de natură tehnică sau o decizie bazată pe evaluarea abstractă, obiectivă a tututor argumentelor. Din punctul meu de vedere, lucrurile erau suficient de grave cu mult înainte ca acest raport să fie prezentat”.

Norica Nicolai, europarlamentar ALDE: „Dat fiind maniera în care ministrul a ales să îşi fundamenteze această revocare pe aspecte care ţin scrict de încălcarea statului de drept, mi s-a părut o analiză de o exigenţă a activităţii manageriale pe care nu am mai văzut-o în spaţiul public românesc”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite