Reacții după decizia lui Klaus Iohannis de a sesiza CCR privind bugetul. Pintea: O decizie politică, una rațională nu poate fi. Orban: Un demers legitim

22 februarie 2019, 14:02

Și că motivul pentru care nu a promulgat legea l-ar reprezenta, de fapt, tăierile financiare de la servicii, în favoarea sănătații și educației.

Opoziția este însă de părere că doar în felul acesta se mai poate repara o lege care pune în pericol țara. De altfel, PNL solicită Curții Constituționale să judece cât mai repede sesizarea președintelui.

Din punct de vedere medical, pentru pacienții din România cred că a greșit, neprobând bugetul în acestă formă. Bănuiesc că este o decizie politică, una rațională nu poate fi. Dl președinte ar fi trebuit să se întrebe ce s-a întâmplat cu studiile de fezabilitate din 2008 care au costat 21 de milioane de euro, documente care sunt în arhiva Ministerului Sănătății, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Considerăm demersul președintelui un demers legitim, perfect fundamentat și indispensabil pentru a readuce bugetul de stat în realitatea economică a României, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite